VLLG? / ECONOMIA LITERÀRIA
Us en recordeu que la saga ‘Millennium’? Com cada any, la família de Stieg Larsson, l’autor de la trilogia ‘Millennium’, mort el 2004 d’un infart amb només 50 anys i sense poder gaudir de l’èxit que va suposar el seu treball literari basat en experiències periodístiques, ha fet la declaració d’Hisenda i s’han fet públiques les xifres d’un fenomen sense comparació en el món literari. 
D’aquesta declaració se’n desprèn que fins el moment s’han venut 78 milions d’exemplars de la trilogia ‘Millennium’. Els llibres han generat 48.1 milions d’euros des de que el pare i el germà de l’autor van constituir l’empresa Maggliden AB el 2008 (cal recordar que els llibres estan a la venda des del 2005). En anys són: 20.1 milions d’euros el primer any, 11.2 milions el segon, 9.5 milions el tercer i 5.2 milions el quart.
D’altra banda, la família Larsson ha finançat la revista ‘Expo’, que l’autor va crear, amb 1.8 milions d’euros, i que cada any aporten 22.300 euros al PEN Club Internacional i a Reporters Sense Fronteres de Suècia.
Article/post 969 – Vols llegir? – Ràdio Nova