OSSOS AL JARDÍ de Henning Mankell

Un diumenge d’octubre del 2002, un Kurt Wallander esgotat després d’una intensa setmana de feina visita la que podria ser la casa dels seus somnis, als afores de Löderup. Mentre passeja tot sol pel jardí de la finca i rumia si la comprarà, ensopega amb alguna cosa mig amagada a terra. La sorpresa l’aclapara quan descobreix que són els ossos d’una mà. 
Aquesta mateixa nit, quan els tècnics encenen els focus i comencen a cavar, descobreixen un cadàver que, segons els forenses, fa més de cinquanta anys que és enterrat sota terra. Poc abans de Nadal, i malgrat les retallades pressupostàries a la policia d’Escània, l’inspector Wallander, amb els seus col·legues Martinsson i Stefan Lindman (el protagonista d’El retorn del professor de ball), segueix investigant el que sembla un assassinat comès fa molts anys. Però ¿és possible aclarir un crim comès fa tant de temps? Quan ja està a punt de donar-se per vençut, en Wallander torna al jardí de la que podria haver estat casa seva. Una nova troballa ho capgirarà tot. 
L’AUTOR
Henning Mankell (Estocolm, 1948) és conegut arreu del món per la seva sèrie de novel · les policíaques protagonitzades per Kurt Wallander, traduïdes a trenta-set idiomes, aclamades pel públic, mereixedores de nombrosos guardons (com, entre nosaltres, el II Premi Pepe Carvalho) i adaptades al cinema i la televisió (entre d’altres, per l’actor Kenneth Branagh). 
Tusquets Editors ha publicat la sèrie completa, al costat d’altres dotze obres, entre elles el thriller titulat El xinès .Amb Ossos al jardí es tanquen els casos protagonitzats per Wallander o relacionats amb ell: Assassins sense rostre, Els gossos de Riga, La lleona blanca, L’home somrient, La falsa pista, La cinquena dona, Trepitjant els talons, Tallafocs, abans de que geli (protagonitzat per Linda Wallander), Ossos al jardí i L’home inquiet,a més del volum de relats La piràmide , que recull les investigacions del jove Wallander, prèvies a la sèrie completa. 
En ocasió de la publicació d’aquesta obra, Henning Mankell ha escrit un postfaci en el qual narra la seva relació amb l’aclamat detectiu al llarg dels anys.
Font/enllaç: Tusquets Editors
Article/post 975 – Vols llegir? – Ràdio Nova