SENSE POR, conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas
Teresa Forcades, doctora en salut pública i teologia, i Esther Vivas, activista i investigadora en moviments socials, ens parlen en aquest llibre de manera contundent de la violència del sistema. S’assenyala, sovint, des dels mitjans de comunicació i el poder, la violència d’aquells que protesten al carrer, però els que ocupen bancs, pisos buit, escoles…, tan sols reivindiquen una democràcia de veritat. En canvi, el que és extremament violent és el sistema actual que condemna a la fam en un món on abunda el menjar, que expulsa la gent de casa seva quan hi ha milers d’habitatges buits; que ens exclou de la sanitat i l’educació pública mentre augmenten les inversions en l’àmbit privat. Aquests abusos instituïts en el sistema són terrorisme d’Estat. 
Ens diuen que democràcia és viure en llibertat, però on és la llibertat capitalista que valora el risc com un valor de l’economia quan es rescaten bancs? I, en canvi, hem tingut la llibertat de dir que no volem pagar el deute privat? La profunditat de la crisi i l’augment de la indignació fa caure la careta al sistema. Hem perdut la por i la legitimitat del carrer qüestiona la legalitat del poder. Aquest llibre, publicat per l’editorial Icària i que disposa d’un total de 104 pàgines, demostra que som moltes les persones que reivindiquem la política com la lluita quotidiana pels nostres drets. 
Teresa Forcades, nascuda a Barcelona l’any 1966 és metgessa, teòloga i monja benedictina catalana. Ha destacat per ser crítica en el camp de la teologia feminista i de la salut pública davant de la indústria farmacèutica. També és una de les fundadores juntament amb Arcadi Oliveres del Procés Constituent a Catalunya, on hi participa amb uns principis explícitament independentistes i anticapitalistes. Aquestes activitats públiques i polítiques li comencen a passar ‘factura’, ja que ha reconegut en una entrevista concedida a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, que les germanes de la comunitat benedictina del Monestir de Sant Benet de Montserrat li han donat un toc d’atenció. La coneguda monja reconeix que ‘corre riscos’.
En el moment de redactar aquest article, el llibre ‘Sense por’ ja va per la segona edició, i ocupa la primera posició dels llibres de ‘no-ficció en català’, segons el rànquing de llibres més venuts publicat en el suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia, edició corresponent al dimecres 13 de novembre.
Font/enllaç: Icària Editorial
Article/post 973 – Vols llegir? – Ràdio Nova