PUEDO PROMETER Y PROMETO. MIS AÑOS CON ADOLFO SUÁREZ de Fernando Ónega
El peridista Fernando Ónega, cronista excepcional de la Transició, ens ofereix en aquesta novetat editorial la biografia d’un polític inoblidable: Adolfo Suárez.
En un moment com l’actual, en què el descontentament cap a la classe política avança a passos de gegant entre la ciutadania, tot just queden figures capaços de superar el desprestigi que assola als nostres governants. I no obstant això, la llegenda d’Adolfo Suárez, el pilot de la Transició que va sorprendre el món, no ha deixat de créixer en els últims anys. 
Adolfo Suárez va aconseguir la presidència del Govern de forma tan inesperada com l’abandonaria després. Són, sense cap dubte, els cinc anys més apassionants i decisius de la nostra història recent. Suárez va governar amb audàcia i valentia un país que estava canviant de pell, va abordar amb entusiasme el repte de desmuntar la dictadura franquista per assolir un nou estat democràtic i constitucional, i malgrat això, l’home que millor representa l’esperit de la Transició, acabava la seva aventura política traït pels seus propis camarades. La dimensió del canvi que havia protagonitzat aixecava passions enfrontades, i una enorme ingratitud per a la qual no estava preparat. 
A mig camí entre la biografia i la crònica, aquest llibre reconstrueix la trajectòria política, personal i sentimental d’un home essencial en la història de la democràcia. Gràcies als testimonis d’aquells que van estar al seu costat, inclòs el rei Joan Carles I, Fernando Ónega recupera els records que han anat diluint-se en la seva memòria, i ens ofereix el seu homenatge personal a un polític inoblidable, Adolfo Suárez.
‘Puedo prometer y prometo’ és publicat per Plaza & Janés, disposa d’un total de 336 pàgines. 
L’AUTOR
Quan se li demana el seu currículum, Fernando Ónega, nascut a Mosteiro (Lugo, 1947) sol respondre: ‘periodista gallec, encara que no sé en quin ordre. La resta és anecdòtic’. Entre aquestes anècdotes figura ser un dels analistes polítics de més llarga trajectòria i que va desenvolupar el seu treball en més mitjans: diaris ‘Pueblo’, ‘Ya’, ‘Cinco Días’, ‘El Mundo’, i actualment a ‘La Voz de Galícia’ i ‘La Vanguardia’; agéncies informatives com ‘Pyresa’, ‘OTP Press’ i ‘Fax Press’; emissores de ràdio, ‘Ser’, ‘Cope’ i actualment a ‘Onda Cero’, i emissores de televisió, ‘Tele 5’ i ‘Antena 3’ i actualment a ‘TVE’. Va ser director de premsa de la Presidència del Govern amb Adolfo Suárez. Va dirigir l’equip de la ‘SER’ que va retransmetre el cop d’estat del 23-F, el diari ‘Ya’, els serveis informatius de  la ‘SER’ i de la ‘COPE’ i va ser en dues ocasions director general d’Onda Cero.
Font/enllaç: megustaleer.com / Plaza & Janés
Article/post 974 – Vols llegir? – Ràdio Nova