EL CIELO HA VUELTO de Clara Sánchez (Premi Planeta 2013)
Ja està a disposició per a la seva lectura del darrer Premi Planeta 2013 concedit enguanys a l’escriptora nascuda a Guadalajara, Clara Sánchez. Recordem que el premi es va donar aconèixer durant un sopar literari al Palau de Congressos de Barcelona el passat 14 d’octubre. D’aquesta manera, Clara Sánchez es converteix en la catorzena dona a obtenir el Planeta i la tercera vegada que el jurat tria una parella de dones com a guanyadores. Recordem que la finalista va ser la ex-ministra de Cultura i directora de cinema, Ángeles González-Sinde. 
L’ARGUMENT
Patricia és una jove model de passarel.la i la seva vida sembla marcada per l’èxit. En un vol de treball coneix a Bibiana, la seva companya de seient, que li adverteix que vagi am compte perquè algú del seu entorn desitja la seva mort. Descreguda i res supersticiosa, quan Patricia torna a la felicitat de la seva llar decideix oblidar-se d’aquesta recomanació sense fonament. Fins que una sèrie de fortuïts accidents, que afecten al seu treball i a la seva vida privada, la porten a buscar Bibiana per trobar una explicació a aquests successos.
L’AUTORA
Clara Sánchez, va néixer a Guadalajara, va passar la seva infància a València i va acabar establint-se a Madrid. Docent a la Universitat i col.laboradora en diversos mitjans de comunicació. El 1989 va debutar a la literatura amb la novel.la ‘Piedras preciosas’, a la qual van seguir ‘No es distinta la noche’ (1990), ‘Desde el mirador’ (1996), ‘El misterio de todos los dias’ (1999), ‘Últimas noticias del paraíso’ (Premi Alfaguara de novel.la, 2000), ‘Un millón de luces’ (2004), ‘Presentimientos’ (2008) i ‘Lo que esconde tu nombre’, amb al qual va guanyar el Premi Nadal de Novel.la l’any 2010. La seva obra ha estat traduïda a quinze idiomes. 
Font/enllaç: Editorial Planeta
Article/post 976 – Vols llegir? – Ràdio Nova