VLLG? / PREMIS LITERARIS
Òmnium Cultural celebra la nit del divendres 13 de desembre la 63a Nit de Santa Llúcia al teatre Kursaal de Manresa, ciutat on ja es va fer la cerimònia fa vint-i-sis anys. S’hi premiaran les obres presentades al Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes i narracions –tres premis dels nou que s’hi lliuraran–. L’espectacle que acompanyarà la cerimònia vol ser un homenatge artístic als surrealistes catalans.
Enguany es lliurarà el 54è premi Sant Jordi de novel·la (dotat amb 60.000 euros), el 55è Carles Riba de poesia (30.000 euros) i el 16è Mercè Rodoreda de contes i altres narracions (6.000 euros). Tot i que el nombre d’originals ha baixat respecte de l’any passat, l’editor de Proa, Josep Lluch, diu que se’n manté la qualitat. El 51è Josep Maria Folch i Torres de novel·la per a nois i noies (dotat amb 7.000 euros) i el 40è Joaquim Ruyra de narrativa juvenil (dotat amb 9.000 euros) també han rebut propostes de qualitat.
En aquesta 63a Nit de Santa Llúcia també es lliurarà el premi Òmnium Cultural de comunicació i el premi internacional Joan B. Cendrós. En l’apartat d’assaig, es lliuraran el 25è premi Joan Profitós d’assaig pedagògic, convocat per la Fundació Joan Profitós i dotat amb 2.500 euros, i el 21è premi Joan Maragall d’assaig sobre cristianisme i cultura, convocat per la Fundació Joan Maragall, amb 6.000 euros.
Font/enllaç: Òmnium Cultural
Article/post 983 – Vols llegir? – Ràdio Nova