VLLG? / FESTA DE LES LLETRES CATALANES
Manresa i el seu Teatre Kursaal, han estat l’escenari escollit enguany per la 63a. Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural, l’Ajuntament de la capital del Bages i la Diputació de Barcelona, i que ha distingit a l’escriptor Vicenç Pagès Jordà guanyador del 54è Premi Sant Jordi amb la novel.la ‘Dies de frontera’. L’obra guanyadora tracta sobre la juventut, les parelles, la relació amb els pares o la decisió de tenir un fill. 
Durant la celebració d’aquesta Nit de Sant Llúcia, la gran festa anual de les Lletres Catalanes, també s’ha fet lliurament d’altres guardons. El 55è Premi Carles Riba de Poesia concedit a Marc Romera per la seva obra titulada ‘La nosa’; Neus Canyelles, amb el 16è Premi Mercè Rodoreda per ‘Mai no sé què fer fora de casa’; Ruben Montaña Ros amb el 51è Premi Josep M. Folch i Torres per ‘La nena de l’arbre’, i Care Santos, que ha rebut el 40è Premi Joaquim Ruyra per ‘No em preguntis qui sóc’.
També s’ha fet lliurament del Premi Òmnium Cultural de Comunicació a Jordi Évole, el Premi Internacional Joan B. Cendrós al diari nord-català ‘L’indépendant’ i a la revista acadèmica ‘Catalan International View’, i el Premi Joan Profitós, a Joan Garcia del Muro Solans. 
Font/enllaç: 324.cat / ara.cat / Òmnium Cultural
Article/post 985 – Vols llegir? – Ràdio Nova