EL SOMRIURE DE MANDELA de John Carlin
La recent mort de l’indiscutible líder sud-africà Nelson Mandela a l’edat de 95 anys, ha posat a disposició del lector interessat en conèixer d’aprop la seva figura un allau de propostes de divulgació i biogràfiques de gran interès. El volsllegir.cat vol destacar-ne la més recent publicada per l’editorial La Campana, que s’ha fet amb els drets de publicació de l’obra ‘El somriure de Mandela. Un retrat personal’. El seu autor és el periodista John Carlin, corresponsal estranger a Sud-Àfrica des de finals de la dècada dels vuitanta del passat segle XX. Carlin va tenir durant molt de temps un accés privilegiat a Mandela durant els anys posteriors a l’apartheid, en què el líder sud-africà es va enfrontar als reptes més importants de la seva vida i va atènyer els seus triomfs més grans. A més, el periodista va ser testimoni directe de la seva excarceració després de vint-i-set anys de presó fins al seu accès a la presidència d’un país convuls.
A partir de les seves converses en exclusiva amb Mandela i d’incomptables entrevistes amb persones que van estar a prop seu, Carlin ha construït el relat d’un home que no ha sigut ni un sant ni un superhome. Les transcendentals victòries polítiques de mandela van tenir el preu d’una gran infelicitat i decepció personals. 
D’aquesta manera ‘El somriure de Mandela’ ens ofereix una visió íntima d’una de les figures més prominents i més notables de la nostra època. Afegir que el periodista John Carlin, és també autor del llibre ‘El factor humà’, i que va constituir la base argumental de la pel.lícula ‘Invictus’, produïda l’any 2009 i protagonitzada per Morgan Freeman com a Mandela i dirigida per Clint Eastwood. El film explica el paper de Mandela durant la Copa del Món de Rugbi de l’any 1995 celebrada a Sud-Àfrica després de dècades d’apartheid. 
Font/enllaç: Editorial La Campana / Viquipèdia
Article/post 989 – Vols llegir? – Ràdio Nova