EL LLEGAT DELS OSSOS de Dolores Redondo

L’èxit de vendes que ha suposat la primera part de la trilogia del Baztan amb ‘El guardià invisible’, creada per l’escriptora debutant nascuda a Sant Sebastià, Dolores Redondo, fa que el segon lliurament sigui cridat a ser també una bona recomanació de lectura. La fusió de novel.la negra amb alguns aspectes de la tradició dels mites ancestrals navarresos ha donat un resultat notablement acceptat per un bon grapat de milers de lectors. 
Si a la primera novel.la de la trilogia, el personatge mític del basajuan, un gegant que és el protector dels ramats, hi té un paper simbòlic molt important, ara ens trobem amb un altre d’aquests personatges gegants mitològics, el Tarttalo, un cíclop de dimensions i força enorme que devorava a les seves víctimes i deixava els ossos a les entrades de les coves per advertiment dels que passaven pels seus dominis. L’enllaç entre les dues figures mitològiques i entre les dues novel.les el trobem en el padastre d’una de les víctimes del ‘Guardià invisible’ a la que va violar i matar. Ara el retrobem en el judici i a partir d’aquí s’iniia l’acció del ‘Llegat dels ossos’. Ho publicat l’editorial Columna en català, hi disposa d’un total de 608 pàgines. També disponible en castellà a través de l’editorial Destino.
L’ARGUMENT
Un any després de resoldre els crims que van aterrar Baztán, la inspectora Salazar, embarassada, assisteix al judici contra Jason Medina, acusat de violar, mutilar i matar a la filla adolescent de la seva dona imitant els assassinats del cas Basajuan. El judici es cancel.la quan l’acusat apareix mort amb una nota dirigida a Amaia, un missatge curt i inquietant: Tarttalo. Una sola paraula que retornarà a la cap d’homicidis i al seu equip a Elizondo per buscar la veritat. Una veritat sinistre i forca. En resum, en aquest segon lliurament de la trilogia, hi podrem llegir més emoció, tensió i més revelacions. 
L’AUTORA
Dolores Redondo Meira, nascuda a Sant Sebastià l’any 1969, va estudiar Dret i durant alguns anys va treballar en el negoci de la restauració. Va començar escrivint històries curtes i contes infantils. L’any 2009 va publicar ‘Els privilegis de l’àngel’, la seva primera novel.la. A principis del 2013 va publicar el primer volum de la trilogia del Baztán. Fins ara s’han venut més de cent mil exemplars d’aquest primer lliurament, 10 reedicions i els drets venuts a 17 paisos per a la seva publicació internacional. 

Font/enllaç: Editorial Columna / pàgina web oficial de l’escriptora Dolores Redondo
Article/post 991 – Vols llegir? – Ràdio Nova