VLLG? / PREMIS LITERARIS

Com ja és tradicional la nit del 6 de gener, Diada de Reis, s’han fet lliurament del Premis Josep Pla de Prosa i el Nadal de novel.la. Enguany l’edició 46 del Premi Josep Pla de prosa en català ha estat per a l’escriptor andorrà originari de la Seu d’Urgell, Albert Villaró amb l’obra titulada ‘Els ambaixadors’. L’autor ha posat escriptura a la seva imaginació i fer-nos el relat de com hauria estat la història si la República Catalana no hagués perdut la guerra. Villaró explica que ‘el gruix de la novel.la passa al 1949, amb la República Catalana que s’està refent de la invasió alemanya.
Pel que fa l’altra premi de la nit de Reis, el Nadal de Novel.la ha estat per l’escriptora i perdiodista valenciana, Carme Amoraga, amb l’obra ‘La vida era eso’. L’edició del Premi Nadal d’enguany ha estat la 70 i per aquest motiu l’encarregada d’entregar al premi ha estat l’escriptora Ana Maria Matute, guanyadora del Nadal de l’any 1959. Cal recordar que Carmen Amoraga ja va ser finalista d’aquest guardó l’any 2007 i del Planeta el 2010. ‘La vida era eso’, aborda la superació de la pèrdua d’éssers estimats, en aquest cas la història d’una dona que perd el seu marit a causa d’una mort fulminant de càncer i es queda sola amb dues nenes petites. 
Les dues obres guanyadors, el Premi Josep Pla i el Nadal seran publicades aquest proper mes de febrer per l’editorial Destino. 
Font/enllaç: 324.cat / Destino
Article/post: 994 – Vols llegir? – Ràdio Nova