VLLG? / ACTUALITAT
Tret de sortida per la segona edició del festival de novel.la negra ‘Tiana Negra’, que se celebrarà els propers 24 i 25 de gener a la localitat de Tiana, a la comarca del Maresme. Autors de novel.la negra en català com Jordi de Manuel, Salvador Balcells o el valencià Juli Alandes tindran una participació molt destacada d’aquest festival. Els organitzadors també han inclòs la participació dels escriptors Lluís Bosch, Rafael Vallbona, Marc Moreno, Anna Maria Villalonga i Alex Martín, que debatran sobre la situació del gènere i la seva projecció. ‘Tiana Negra’, que per segon any fa de ‘capçalera’ del ja tradicional festival barceloní ‘BCNegra’, comptarà com a novetat amb una conferència a càrrec del forense Miquel Orós, que explicarà què hi ha de real en el tractament literari dels forenses. 
Aquesta segona edició del ‘Tiana Negra’ serà l’escenari pel lliurament del Primer Premi de Novel.la Negra Memorial Agustí Vehí, convocat per l’Associació En Negra, l’Ajuntament de Tiana i l’editorial Crims.cat. El premi neix amb la voluntat d’homenatjar a un dels escriptors més importants del gènere negre a Catalunya, Agustí Vehí, mort la primavera d’aquest any. Un 12 obres inèdites de gran qualitat s’han presentat a concurs que opten a un premi en metàl·lic de 1.500 euros i a la publicació de la novel.la el setembre de l’any vinent. El jurat està format per Àlex Martín Escribà, Jordi Canal, Paco Camarasa i Sebastià Bennassar. 
El festival inclourà la participació de diferents entitats del municipi de Tiana, com l’associació de comerços, que decoraran els aparadors amb motius ‘negres’, o diferents establiments de restauració, que oferiran un ‘menú negre’ durant el cap de setmana del festival. A més, les dues companyies de teatre del poble han preparat una lectura de textos dramatitzada per tancar el certamen i la biblioteca ha elaborat una guia de lectura amb algunes de les novel.les negres catalanes més reeixides dels últims anys. 
‘Tiana negra’ compta amb la col.laboració de diferents editorials catalanes com ‘Meteora’, ‘Llibres del Delicte’, ‘Alrevés’ ‘La Magrana’ o ‘Edicions 62’. Un festival que segons els seus organitzadors, té l’objectiu de consolidar-se com referent de la literatura negra catalana. 

SEBASTIÀ BENNASSAR AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
El periodista, escriptor i crític literari, Sebastià Bennassar, director del Festival de Novel.la Negra Catalana, ‘Tiana negra’, va ser entrevistat en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, en la seva edició del dilluns 20 de gener. En aquest mateix article podeu escoltar el podcast de l’entrevista:

Font/enllaç: ‘Tiana Negra’, Festiva de novel.la negra catalana
Article/post 996 – Vols llegir? – Ràdio Nova