VLLG? / RESUM DE L’ANY / LECTURA
‘Victus. Barcelona 1714’, d’Albert Sánchez Piñol, s’ha imposat com la novel.la més prestada durant l’any 2013 a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, segons les dades que ha públic aquest organisme públic. D’altra banda, Maria Dueñas és l’autora de la segona i la tercena novel.la més sol.licitada pels usuaris de les biblioteques catalanes, amb les seves dues respectives novel.les: ‘El tiempo entre costuras’ i ‘Misión olvido’. La primera gràcies a l’èxit de la versió televisiva que Atresmedia Televisión ha estrenat en el darrer trimestre del 2013.
Pel que fa a les novel·les juvenils més llegides a les 216 biblioteques municipals i 9 bibliobusos de la demarcació de Barcelona, ocupen les dues primeres posicions la primera i segona entrega de la saga dels Jocs de la Fam, creada per Suzanne Collins. En tercera posició, hi ha “Quantic love”, de Sònia Fernàndez-Vidal.
Els mangues són els còmics més demanats entre el públic adult. Encapçalen les posicions: “Death note”, de Tsugumi Ohba, un manga a l’estil de les novel·les policíaques, “20th Century Boys”, de Naoki Urasawa, i “The Gentlemen Alliance”, d’Arina Tanemura.
En l’àmbit audiovisual, les sèries de televisió continuen dominant la llista. L’encapçalen les primeres temporades de “Perdidos” i “Juego de tronos”. En tercer lloc hi trobem la pel·lícula de Tate Taylor “Criadas y señoras” .
Finalment, pel que fa als CD més prestats a les biblioteques, trobem “Jazz on film…film noir”; “11 de novembre” de l’empordanesa Sílvia Pérez Cruz, i “Massatge amb cançons” de Dàmaris Gelabert.
Font/enllaç: Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona
Article/post 997 – Vols llegir? – Ràdio Nova