SALNITRE d’Antoni Real
Què passaria si un bon dia es descobreix que la muntanya de Montserrat es va desfent poc a poc? Seria sens dubte una notícia terrible, però els geòlegs que l’estudien, els turistes que la visiten, els excursionistes que hi caminen, els monjos que hi viuen, els escolans que la canten i els fidels que la veneren, ho saben. 
Aquesta és la base argumental d’aquesta ficció literària que ens presenta l’Editorial Meteora a través la proposta escrita per Antoni Real, conegut per ser el responsable durant una bona colla d’anys del programa ‘Temps de neu’ de TV3. ‘Salnitre’ és el títol de la seva segona novel.la.
L’ARGUMENT
Tots ho saben, però, més que ningú els protagonistes de ‘Salnitre’. La muntanya de Montserrat es va desfent poc a poc. Nou curiosos visitants i el seu guia que, mentre exploren les misterioses i inhòspites coves de Collbató, es veuen sorpresos per un incident de dimensions considerables que els obligarà a fer una visita a les coves molt més entretinguda del que en principi preveien.
En un escenari d’estalactites i estalagmites mil.lenàries, envoltats de ratpenats i de foscor, aquest grup de deu persones de distintes nacionalitats tindrà molt de temps per compartir. I en la penombra afloraran llegendes, històries no revelades, fantasies, amors, alegries, pors, desesperació, resignació…, i potser el gran secret de tot plegat. 
Si sempre s’ha dit que la muntanya de Montserrat oculta tota mena de misteris, què no deuen amagar les seves desconegudes entranyes?

ANTONI REAL AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
L’autor d’aquesta novetat editorial, Antoni Real, va ser entrevistat en el programa de llibres de Ràdio Nova, el ‘Vols llegir?’, el dilluns dia 27 de gener. En aquest article teniu l’oportunitat d’escoltar-la:

L’AUTOR
Antoni Real (Barcelona, 1959) és periodista, escriptor i guionista. Fa més de trenta-cinc anys que treballa en premsa, ràdio i televisió. Des de 1986 dirigeix i presenta un dels programes més antics de Televisió de Catalunya, Temps de neu i des de 2002, Temps d’aventura. Els seus reportatges televisius han estat reconeguts amb diferents premis nacionals estatals i internacionals.
Ha publicat llibres d’història, turisme i una novel·la, Sota la neu(Cossetània, 2010). Salnitre és la seva segona novel·la.

Font/enllaç: Editorial Meteora
Article/post: 998 – Vols llegir? – Ràdio Nova