VLLG? / RÀNQUING DE LLIBRES MÉS VENUTS
Aquest és el primer rànquing que presentem en aquest nou any 2014 des del volsllegir.cat i que coincideix a més en ser l’article número mil (1.000), publicat en aquest portal dedicat als llibres i a l’actualitat editorial. 

Rafel Nadal, Kilian Jornet, Joel Dicker i el mediàtic Gran Wyoming són els autors que encapçalen les primeres posicions, els número 1 del rànquing de llibres més venuts. Les dades incloses en aquest article han estat extretes del suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia, publicades el dimecres 22 de gener de 2014. Un rànquing de llibres que ha ser servir de referència per ser triats i escollits per a les vostres lectures personals.

FICCIÓ CATALÀ
1. QUAN EN DÈIEM XAMPANY de Rafel Nadal. Les aventures d’un fill de Cassà de la Selva que crea una indústria del suro a la Xampanya Francesa. (Columna)
2. CANÇONS D’AMOR I DE PLUJA de Sergi Pàmies. Recitral d’emocions sobre la vulnerabilitat i els rituals més absurds de l’edat madura. (Quaderns Crema)
3. ASTÈRIX I EL PICTES de Jean-Yves Ferri i Didier Conrad. En el lliurament 35, els herois gals viatgen a Escòcia, i descobreixen una altra cultura. (Editorial Bruño)
4. WONDER de R.J. Palacio. August amb la cara deformada, inicia la seva etapa escolar als deu anys i aprèn així a superar el seu estigma. (La Campana)
5. FARÉ TOT EL QUE TU VULGUIS de Iolanda Batallé. Una dona casada desperta a la sensualitat i a l’amor en braços d’un jove biòleg. (Columna)

NO FICCIÓ CATALÀ
1. LA FRONTERA INVISIBLE de Kilian Jornet. A partir d’una expedició per l’Himàlaia, l’autor explora les seves pròpies emocions en situacions límit. (Ara Llibres)
2. ANATOMIA D’UN DESENGANY de Germà Bel. L’actual deriva independentista, és conjuntural o revela l’elecció d’un camí definitiu? (Destino)
3. SERVIR CATALUNYA de Teresa Pous. El president de la Generalitat, en conversa amb Teresa Pous, explica per què lidera el procés sobiranista. (Ara Llibres)
4. LA INUTILITAT DE L’INÚTIL de Nuccio Ordine. L’autor elogia els sabers tradicionals i els oposa a l’actual febre d’eficiència i practicitat. (Quaderns Crema)
5. NI TAN ALT NI TAN DIFÍCIL d’Araceli Segarra. L’alpinista catalana narra les seves proeses i anima a escalar muntanyes sense intimidar-se. (Bridge Editorial)

FICCIÓ CASTELLÀ
1. LA VERDAD SOBRE EL CASO HARRY QUEBERT de Joel Dicker. Troben el cadàver d’una jove de quinze anys al jardí d’un escriptor famós. (Alfaguara)
2. LEGADO EN LOS HUESOS de Dolores Redondo. Un acusat se suïcida, i deixa una nota dirigida a la inspectora Amaia Salazar. (Destino)
3. EL JUEGO DE RIPPER de Isabel Allende. Un inspector investiga amb ajuda d’internautes una onda de crims a Sant Francisco. (Plaza & Janés)
4. DISPARA, YA ESTOY MUERTO de Júlia Navarro. Per sobre de les diferències, els patriarques de dues famílies, una jueva i una altra àrab, conserven l’amistat. (Plaza & Janés)
5. EL CIELO HA VUELTO de Clara Sánchez. La trobada fortuïta amb una vident transforma l’estil de vida d’una model de passarel.la. (Premi Planeta 2013)

NO FICCIÓ CASTELLÀ
1. NO ESTAMOS LOCOS del Gran Wyoming. El presentador d”El Intermedio’ a La Sexta, analitza amb fina broma l’actual impasse politicosocial. (Planeta)
2. YO FUI A EGB de Javier Icaz i Jorge Díaz. Evocació nostàlgica de l’EGB d’abans, la de les xapes, els barrufets i els cucs de seda. (Plaza & Janés)
3. THIS BOOK IS THE MILK d’Alberto Alonso i Damián Mollà. Invitació despreocupada a aprendre l’anglès d’una manera hedonista. (Grupo Vaugham)
4. LA JUNGLA DE LOS LISTOS de Miguel Ángel Revilla. Denúncia d’una classe corrupta que ha tret profit de l’esforç de tots. (Espasa)
5. LA UTILIDAD DE LO INÚTIL de Nuccio Ordine. L’autor elogia els sabers tradicionals i els oposa a l’actual febre d’eficiència i practicitat. (Acantilado).

Font/enllaç: suplement ‘Cultura/s’ de la La Vanguardia, edició 22.01.2014
Article/post 1000 – Vols llegir? – Ràdio Nova