VLLG? / COMUNICACIÓ
Aquest dilluns 3 de febrer, l’espai reservat als llibres a la sintonia de Ràdio Nova el dedicarà a reposar el primer ‘Club de lectura-Vols llegir?’, l’adaptació radiofònica d’una de les més populars activitats que realitzen bona part de les biblioteques catalanes, el club de lectura. Es tracte de proposar als seus usuaris la lectura d’un mateix llibre per ser comentat i debatut en una sessió conjunta. La característica específica del ‘Vols llegir?’, és realitzar-la en un estudi de ràdio per fer-ne un programa, incloent a més l’assistència junt amb els participants, de l’escriptor o escriptora del llibre proposat per a la seva lectura. 
A partir de les 20h., es reposarà el primer espai ‘Club de lectura-Vols llegir?’, que es va emetre l’abril del 2011, dedicat a la novel.la ‘Olor de gas’ de l’escriptor igualadí, Pep Elias. Llibre publicat per ‘Pagès editors’ i guanyador del 22è Premi de Novel.la Breu Ciutat de Mollerussa. Aquest espai va comptar amb la col.laboració de la Biblioteca de Vilanova del Camí, on cinc dels seus habituals usuaris i participants en els seus clubs de lectura, van prendre part en aquesta primera edició de les cinc edicions organitzades pel ‘Vols llegir?’. Recordem que posteriorment és van fer quatre clubs de lectura més, amb els autors: Susanna Carpi, Teresa Roig, Mireia Rubio i Martí Gironell. 
‘Olor de gas’ es va editar el desembre del 2010, i arrel del seu èxit editorial, el febrer del 2013 es va estrenar la versió teatral, adaptació a càrrec del Teatre de l’Aurora, sota la direcció de Marc Hervàs i protagonitzada per l’actor igualadí Joan Valentí. 
“Olor de gas” presenta a l’Adam, un home feliç que comet l’error de creure que tot el que té durarà sempre. En el moment més inesperat, tot se li’n va en orris, amb la sensació que la vida l’ha estafat. Decideix començar de nou tant lluny como sigui possible i acaba convertit en el primer ésser humà que arriba a Mart. 
Una història singular que malgrat estar ambientada en un altre planeta, no deixa de ser una irònica metàfora de la humanitat. El resultat és una distreta crònica marciana amb poca ciència i molta ficció.
Us podeu avançar a l’emissió d’aquesta reposició del 3 de febrer per Ràdio Nova, escoltant el podcast del programa en aquest mateix article:

Article/post 1005 – Vols llegir? – Ràdio Nova