EL PRIMER HEROI de Martí Gironell
De nou el relat històric acompanya la trajectòria literària del periodista i escriptor Martí Gironell. El 5 de març és la data escollida per la publicació del seu nou llibre, titulat: ‘El primer heroi’, i ho publica a través de l’editorial Ediciones B, que amb aquesta obra vol fer una aposta ferma pels autors catalans. Per aquest motiu, Ediciones B posarà en circulació una primera edició de 25.000 exemplars en català i 10.000 en castellà. Unes xifres que és corresponen amb l’èxit que van aconseguir els anteriors llibres publicats de Martí Gironell, ‘El pont del jueus’, ‘La venjança del bandoler’, ‘L’arqueòleg’ i ‘L’últim abat’. 
L’ARGUMENT
Escrit amb l’assessorament de l’antropòleg Eudald Carbonell, Martí Gironell ens proposa a ‘El primer heroi’ fer un viatge a un passat més llunyà encara: la prehistòria. Una aventura fundacional plena de reptes i amenaces en la qual el lector descobrirà un món nou i fascinant. Fa més de cinc mil anys, un home va ser capaç d’anar més enllà de la seva pròpia terra. Ynatsé és escollit pels déus per protegir el seu poblat i trobar el remei a un mal que assola la seva comunitat, el Clan dels Cavalls. En la lluita per acomplir els designis divins, i superant els propis límits i fronteres, Ynatsé s’embarcarà en un viatge èpic, dominat per l’impuls interior i la força del seu poble.
L’AUTOR
Martí Gironell, nascut a Besalú l’any 1971 és llicenciat en periodisme i en literatura anglesa. Actualment combina el periodisme a la televisió, als informatius de TV3 i col.laborador en premsa, al diari Punt/Avui. Entre els seus llibres publicats destaca ‘El pont dels jueus’, publicat l’any 2007, que ha venut més de cent mil exemplars i ha estat traduït a diversos idiomes. ‘La venjança del Bandoler’, publicat el 2008 va ser guardonat amb el Premi Néstor Luján de Novel.la Històrica. El 2011, va editar ‘L’arqueòleg’ que en poques setmanes de la seva publicació es situar entre els més venuts. I el darrer llibre, ‘L’últim abat’, publicat el 2012, va confirmar al seu autor com un reconegut autor de best-seller al nostre país. 
MARTÍ GIRONELL AL ‘VOLS LLEGIR?’
Martí Gironell ha protagonitzat diverses pàgines del portal ‘volsllegir.cat’ amb la difusió dels seus llibres publicats, i també convidat per ser entrevistat en el programa de ràdio, incloent una edició del ‘Club de lectura-Vols llegir?’, amb el seu llibre ‘El pont del jueus’ (podeu recuperar l’audició d’aquest programa clicant aquest enllaç al podcast d’aquest espai). També ha estat entrevistat en el nostre espai radiofònic el dilluns 28 d’abril amb motiu de la publicació d’El primer heroi’. A més, Gironell ens fa una valoració sobre el Sant Jordi 2014. En aquest mateix article podeu escoltar aquesta entrevista:

Font/enllaç: Ediciones B / Martí Gironell – pàgina web personal
Article/post 1006 – Vols llegir? – Ràdio Nova