VLLG? / ACTUALITAT / PRESENTACIONS LITERÀRIES
Igualada ha estat dies escenari de dues presentacions literàries. La primera correspon a un llibre publicat durant el passat 2013 i el segon de recent sortida al mercat. Dijous dia 13, el periodista i escriptor Rafel Nadal ha visitat la capital de la comarca de l’Anoia per presentar ‘Quan en dèiem xampany’, i el dissabte dia 15, el popular radiofonista i també escriptor Gaspar Hernández ha estat present amb el seu nou llibre titulat ‘La terapeuta’.
‘Quan en dèiem xampany’, és la tercera novel.la del periodista Rafel Nadal. Un nou repte literari de la seva carrera com a escriptor, publicat per l’editorial Columna. Una història de sagues familiars. Els Oller i els Nadal, de Cassà de la Selva, de Barcelona i de Reims. També hi ha altres escenaris: Girona i la Fosca, però bàsicament aquesta novel.la és la història d’un home i la seva família al llarg del temps i de les guerres mundials i la mal anomenada civil espanyola. 
El protagonista de l’obra de Nadal, en Francesc Oller als setze anys, orfe de pare i mare, abandona Cassà de la Selva, viatja a nord en busca de fortuna i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims, al cor de la Xampanya francesa. Allà hi cria quatre fills de personalitats fortíssimes: l’Angèle -la baba Angèle-, la valenta; l’Hélène, la rebel; en Louis, l’insatisfet i la misteriosa Yvonne. L’autor de ‘Quan en dèiem xampany’, construeix una saga familiar que transita pels cent anys més convulsos de la història d’Espanya: la Primer Guerra Mundial, el crac del 29, la persecució nazi als jueus, la Guerra Civil espanyola, la Segona Guerra Mundial i el renaixement europeu de postguerra.
Pel que fa l’obra del també periodista i escriptor Gaspar Hernández, titulada ‘La terapeuta’, publicada per l’editorial Columna, presenta a Hèctor Amat un actor amb ansietat. Després de presenciar casualment l’assassinat d’una jove, l’ansietat el bloqueja i no el deixa recordar tot el que ha passat. Per calmar l’angoixa i recuperar la memòria, l’Hèctor visita la consulta de la psicòloga Eugènia Llort, la terapeuta que el va atendre després del crim. Aquesta relació, en un primer moment professional, es converteix en una relació de dependència que arribarà fins a extrems inusuals. Per tal que ell pugui actuar, ella anirà cada nit al teatre on l’Hèctor interpreta Dick Diver, el personatge protagonista de ‘Tendra és la nit’. Com el seu personatge, un psicòleg que s’enamora d’una pacient, ell també s’acabarà enamorant-se perdudament de la seva terapeuta. 
Avala aquest nou projecte literari de Gaspar Hernández la seva anterior obra, ‘El silenci’, que va obtenir un gran èxit de vendes i de crítiques. Recordem a més, que l’autor ha guanya el premi Josep Pla 2009 i és el capdavant del programa ‘L’ofici de viure’ de Catalunya Ràdio des de fa 8 temporades. 
Font/enllaç: Editorial Columna – Llibreria Aqualata – Llegim…? Llibreria
Article/post 1010 – Vols llegir? – Ràdio Nova