VLLG? / ACTUALITAT
-infoanoia.cat- 
La Biblioteca Central d’Igualada ha rebut recentment un important donatiu de La Vanguardia que inclou uns 500 llibres, la major part dels quals novel·les i llibres d’art. Aquests llibres provenen majoritàriament del suplement “Cultura/s” i de la secció de Cultura de la redacció d’aquest diari  i han passat a formar part del fons de la Biblioteca, per tal que els usuaris se’ls puguin emportar en préstec.
Entre els llibres del lot destaca el curiós Cien mil millones de poemas, un homenatge a Raymond Queneau que recull deu sonets amb versos combinables que donen lloc a 100.000 milions de combinacions possibles. També hi ha llibres d’art d’una gran bellesa, com Kipling ilustrado, que recull la visió de set il·lustradors que recreen els contes del creador de El llibre de la selva. I 69 historias de deseo, que repassa seixanta nou obres mestres de la pintura amb un caràcter atrevit, provocador i innovador. 
Altres volums d’interès que conformen el donatiu són el Viatge pel meu país, escrit per Joan Garí amb fotos de Joan Antoni Vicent, que recrea el viatge que va fer Joan Fuster als anys seixanta i que va culminar amb la publicació de El País Valencià i Nosaltres, els valencians. Pel que fa a les novel·les hi ha títols ben actuals d’autors coneguts i per a tots els gustos, com David Safier, Erri de Luca, Ruta Sepetys, Joyce Carol Oates i Orhan Pamuk.
Aquest donatiu contribueix a augmentar el fons de la Biblioteca i oferir així un millor servei de préstec als usuaris i a fomentar la lectura en general, en la línia dels objectius del programa 3L de l’Institut Municipal de Cultura. Actualment el fons de la Biblioteca està integrat per gairebé 130.000 documents, entre llibres de ficció, de coneixements, infantils, pel·lícules i música, revistes i documents de la col·lecció local. L’Ajuntament d’Igualada agraeix aquest important donatiu de La Vanguardia a la Biblioteca.
Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada / Infoanoia.cat
Article/post 1011 – Vols llegir? – Ràdio Nova