DESPUÉS DE DESPEDIRME de Pepe Rubianes
El millor tribut que se li pot fer al Rubianes és poder mantenir viu el seu ‘personatge’. Ell el va interpretar de manera molt directe i sense embuts a dalt de l’escenari, omplint cada una de les obres que va representar amb els seus monòlegs, les seves històries, les més vives que és poden viure en el dia a dia a peu de carrer. 
Rubianes era l’home, el crític, el poeta, l’humorista, el còmic que superava els confins de l’escenari i no podia acomiadar-se de tots nosaltres, sense deixar testimoni de les seves opinions i reflexions. Un homenatge en forma de llibre que publica l’Editorial Alrevés i titulat: ‘Después de despedirme: Pepe Rubianes inédito’
Rubianes també va practicar l’escriptura. No hi havia dia que no agafés el bolígraf, i en qualsevol superfície, escrivia algunes ratlles. Moltes d’elles les va traslladar i representar al teatre. Altres van quedar inèdites. I ara, a través de l’editorial Alrevés, recuperant tots aquests textos inèdits que ha cedit la germana d’en Pepe Rubianes, ho han seleccionat i ordenat d’entre el gran llegat que el còmic va deixar a la família. Un Pepe Rubianes inèdit. Un testimoni del món tal com el veia un dels seus més punyents analistes. Junt amb Carmen Rubianes, el llibre ‘Después de despedirme’, ha comptat amb al col.laboració directe de l’editor Josep Forment de l’Editorial Alrevés.
José Rubianes Alegret, més conegut com Pepe Rubianes, fou un actor de teatre ‘galaico-català’, tal com ell s’autodefinia. Resident a Catalunya, va nèixer l’any 1947 a Vilagarcía de Arousa (Pontevedra) i mort l’1 de març de 2009, a causa d’un càncer de pulmó que se li havia diagnosticat un any abans. 
PRESENTACIÓ A IGUALADA 
Aquest divendres 14 de març tindrà lloc a partir de les set de la tarda, a la Biblioteca Central d’Igualada (Pl. Cal Font), la presentació d’aquest llibre homenatge a la figura de l’actor Pepe Rubianes. 

Font/enllaç: Editorial Alrevés / Ajuntament d’Òdena (Anoia)
Article/post 1013 – Vols llegir? – Ràdio Nova