VLLG? / ACTUALITAT
Els clubs de lectura són una de les activitats de més èxit de bona part de la biblioteques catalanes: proposar als usuaris de la seva biblioteca més propera la lectura d’un llibre per ser posteriorment comentat i debatut en conjunt entre tots els participants. D’aquesta manera es converteix en una activitat enriquidora i alhora interactiva. A més, si és compta amb la presència del propi escriptor/a, autor del llibre compartit, l’efecte s’acaba arrodonint del tot. Però els clubs de lectura són una proposta per quan el llibre s’ha publicat. Existeix doncs, una mena de club de lectura per abans de publicar-se, i alhora serveixi d’assessorament a l’escriptor/a en el procés de creació de las seva novel·la? La resposta és si. La trobem a ‘Lectures al jardí’, entitat ubicada a Barcelona. 
La seva activitat principal és fer lectures públiques en la que tres autors llegeixen un fragment de la novel·la que estan escrivint en aquell moment i dialogar posteriorment amb el públic assistent a l’acte. El que fa singular l’activitat de ‘Lectures al jardí’, segons els seus creadors, és justament això, el fet que encara es trobin en ple procés de creació i que el públic pugui fer preguntes sobre aquest procés de creació literària: què passarà amb un personatge, en quin punt del procés de creació es troben, etc. 
D’altra banda, els seus organitzadors ens han explicat que amb aquesta activitat acompanyen als autors en el llarg i solitari procés d’escriure una novel·la, i poder oferir al públic lector una visió molt propera d’aquesta creació literària. A més a més, els autors participants prenen consciencia per primer cop de la importància de temes com el màrqueting per a escriptors o les responsabilitats i oportunitats que tenen davant seu amb el canvi de paradigma del món del llibre. 
L’equip de ‘Lectures al jardí’ està format per Rosa Mena, Llicenciada en Filologia Alemanya i que ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional en el camp de la comunicació en empreses vinculades al món de la cultura. I també per l’escriptora Rosa Sala, que conjuntament amb Rosa Mena funden ‘Lectures al Jardí’ l’any 2012.
PREMI AL MILLOR FRAGMENT LITERARI
Per aquesta nova temporada, ‘Lectures al jardí’ han convocat el 1er. Premi al fragment més prometedor, amb el propòsit de recolzar als autors en el procés d’escriure la seva novel.la. D’entre tots els fragments llegits en les sessions de ‘Lectures al jardí’ durant la temporada 2013-2014, corresponents a la tardor, hivern, primavera i estiu, el jurat triarà aquell que consideri millor, per continuar així donant-li més suport al seu autor en l’escriptura. El guanyador/a gaudirà d’una sessió de coaching per a escriptors, impartida per Assum Guardiola de ‘Factoria de Lletres’. 

Font/enllaç: ‘Lectures al jardí’
Canal podcast ‘Lectures al jardí’: 
Article/post 1021 – Vols llegir? – Ràdio Nova