DESIG DE XOCOLATA de Care Santos
Aquesta novetat editorial està avalada en ser guardonada amb el 34è Premi Ramon LLull de Novel.la 2014, concedit el passat mes de gener.  La seva autora és l’escriptora Care Santos que amb ‘Desig de xocolata’ ens ofereix la lectura d’una novel.la sobre tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata, una passió també compartida per la pròpia Care Santos. Una lectura, la d’aquest llibre, que prentén ser addictiva. El llibre és publicat per l’editorial Planeta, disponible tant en format paper com electrònic. 
L’ARGUMENT
A partir d’una brillant estructura en tres actes i seguint tres dones que tindran contacte amb el recipient protagonista, el lector farà un recorregut per la tradició  xocolatera de Barcelona des de les més variades i complementàries perspectives: de l’organització i el funcionament del gremi de xocolaters durant el segle XVIII, o la introducció de les màquines i enginys industrials per poder fabricar un producte de més qualitat al segle XIX, als processos químics per elaborar sabors insòlits i sofisticats propis de la cuina d’autor actual. 
‘Desig de xocolata’ és una novel.la costumista, en què veiem el reflex de tres èpoques, des que aquest plaer exquisit arriba a Europa de la mà de la noblesa i perdura fins a la sofisticació dels nostres dies. 
L’AUTORA
Care Santos, nascuda a Mataró l’any 1970, va estudiar Dret però des de ben jove va centrar-se en l’escriptura. Va treballar al desaparegut ‘Diari de Barcelona’ i també a la revista ‘Presència’ d’El Punt Diari. Ha col.laborat a Catalunya Ràdio, COMRàdio i BTV. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner, Joaquim Ruyra i Protagonista Jove amb les seves novel.les adreçades a lectors joves, un terreny en què és una de les autores més llegides del nostre país. Ha estat antòloga d”Un deu. Antologia del nou conte català’. A l’editorial Planeta ha publicat les novel.les ‘Habitacions tancades’ i ‘L’aire que respires’. Cal tenir present a més, que la seva obra ha estat traduïda a divuit idiomes, incloent l’alemany, el francès, el suec, l’italià i l’holandès. 

CARE SANTOS AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
L’escriptora Care Santos, autora d’aquesta novetat editorial, va ser entrevistada en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, el dilluns 31 de març. En aquest article teniu la possibilitat d’escoltar el podcast amb l’entrevista: 

Font/enllaç: Editorial Planeta (Grup 62)
Article/post 1023 – Vols llegir? – Ràdio Nova