(S)AVIS, LLUNY DE LA QUEIXA I EL SILENCI de Josep Puigbó
Jaume Aragall, Assumpta Balaguer, Jordi Bonet, Roser Capdevila, Lluís Duch, Josep Esper Ticó, Ramon Folch, Josep Fontana, Ricard Fornesa, Valentí Fuster, Teresa Jover, Joan Margarit, Joan de Sagarra…, grans savis de la nostra societat en camps diversos. Tots ells ara tenen un espai en comú, un programa de televisió i també un llibre. 
L’editorial Meteora s’ha fet, molt encertadament, amb el drets de publicació en format llibre del conjunt de les entrevistes que el programa ha emès en el Canal 33 de Televisió de Catalunya i conduit pel periodista Josep Puigbó. 
Una molt bona oportunitat que ofereix als lectors de totes les generacions puguin rebre, personalment i en un sol volum, el testimoni impagable de tretze de les figures més i importants de la nostra societat en els últims decennis. 
L’ARGUMENT
‘(S)avis, lluny del silenci i de la queixa’ ens presenta bona part del pensament i dels aspectes biogràfics més destacables d’aquestes personalitats extraordinàries. Unes entrevistes televisives fetes amb ritme pausat, per ser assaborit sense presses. Ens mereixem també una televisió reflexiva i pausada. No hi ha cap dubte que el periodista Josep Puigbó ha donat en cadascuna de les converses amb els seus convidats il.lustres, el to mesurat. Unes entrevistes que parlen de les vivències i de la manera d’entendre el món d’aquests ‘(s)avis’ que durant molts anys han estat i son un referent en què la societat catalana farà molt bé d’emmirallar-s’hi. 
L’AUTOR
Josep Puigbó i Valeri, nascut a Olot el 1958, és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Periodista de llarga trajectòria a ràdio i televisió, ha treballat i col.laborat a Ràdio Olot, Ràdio 4 (RNE a Catalunya) i Ràdio Costa Brava. També ha dirigit i presentat informatius i programes a Catalunya Ràdio i va ser un dels fundadors d’Ona Catalana. A televisió ha dirigit i presentat els ‘Telenotícies Migdia’ i el programa ‘Àgora’ a TV3. També ha desenvolupat la seva tasca televisiva a TVE, Canal 9, 8tv i Canal Català. Va posar en marxa el canal ‘Olot Televisió’ i és soci fundador i director general d’UNDATIA, que ha coproduït amb Televisió de Catalunya els capítols de la sèrie ‘(S)avis’ que recull aquesta novetat editorial, publicada per l’Editorial Meteora, emesos pel Canal 33 i TV3. 
(S)AVIS AL CANAL YOUTUBE DE TV3
El portal de TV3 al Youtube hi trobareu els capítols d’aquesta sèrie emesa per Televisió de Catalunya. Per poder accedir-hi només cal que cliqueu aquest enllaç adjunt: https://www.youtube.com/channel/SWfblR8slzoas
Article/post 1027 – Vols llegir? – Ràdio Nova