L’ENIGMA COLOM de Maria Carme Roca

L’autora de ‘L’enigma Colom’, Maria Carme Roca, està convençuda que l’almirall Cristòfor Colom era català, però que no es pot demostrar en no disposar de la seva partida de naixement. Però per què no podria ser? 

Aquest convenciment a portat a l’exitosa escriptora barcelonina a bussejar en el passat de Colom i presentar-nos un relat d’aventures, on basant-se en fets històrics, ha lligat un entramat de ficció on el veritable protagonista d’aquesta creació literària, en Guerau de Gualbes, es veurà implicat en una teranyina de venjances, interessos i conspiracions. ‘L’enigma Colom’ és una novel.la d’aventures al cent per cent. Així va definir la seva nova obra literària, Maria Carme Roca, en l’entrevista concedida al programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’. 

El llibre, que a part del seu contingut literari, és complementat per un conjunt d’apèndix que ajuden a disposar de més informació envers a l’entorn històric en que es basa l’obra. Uns apèndix que inclou detall sobre personatges històrics principals, quadres genealògics, algunes consideracions sobre Cristòfor Colom, i una extensa bibliografia. 
A més, Maria Carme Roca ha dedicat ‘L’enigma Colom’ a la memòria d’Àngel Puyuelo, aventurer i viatger intrèpid. L’any 1981, amb el seu veler ‘Numoan’ realitzà el periple colombí transoceànic, fet que va incrementar el seu interès per descobrir la figura de Cristòfor Colom. 
‘L’enigma Colom’ és publicat per l’editorial Columna. Disposa d’un total de 468 pàgines, i és disponible en format paper i també electrònic.

L’ARGUMENT

Any 1493. L’almirall Colom ha tornat de les Índies Occidentals i prepara una altra expedició. Tems enrere, Guerau de Gualbes, fill bastard d’un noble, havia treballat sota les seves ordres. Però ara es veu obligat a amagar-se dels seus enemics en una Barcelona que procura mantenir les seves institucions d’autogovern malgrat els intents del rei Ferran per controlar-les.
Mentre Guerau fa l’impossible per recuperar la confiança del seu antic mentor i l’amor de Blanca, la dona que estima, es veurà implicat en una teranyina de venjances, interessos i conspiracions creuades que tenen com a nexe d’unió l’almirall Colom i el seu gran projecte.
L’AUTORA
Maria Carme Roca, nascuda a Barcelona l’any 1955, és historiadora i filòloga. Des de l’any 1997  es dedica professionalment a l’escriptura. D’ençà d’aleshores ha publicat una cinquantena de llibres. La seva obra s’adreça tant al públic infantil i juvenil com a l’adult. La passió que sent per la literatura i la història fa que sovint les uneixi i escrigui novel.la històrica. L’any 2006 va guanyar el Premi Néstor Luján amb l’obra ‘Intrigues al palau’. També és autora d’èxits editorial com ‘El monestir proscit’ (2008), ‘Barcino’ (2009) i ‘Escollida pels déus’ (2011). 
MARIA CARME ROCA AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
Dilluns 24 de març de 2014, l’escriptora barcelonina Maria Carme Roca va ser entrevistada en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, amb motiu de la publicació del seu nou llibre ‘L’enigma Colom’. En aquest mateix article podeu escoltar el podcast de l’entrevista:

Font/enllaç: Editorial Columna / Youtube
Article/post 1032 – Vols llegir? – Ràdio Nova