MITJONS LLARGS de Maria Enrich
L’escriptora igualadina Maria Enrich va publicar, a principis de febrer de 2014, la seva nova novel·la: ‘Mitjons llargs’. L’ha tret al carrer l’editorial Barcanova, dins de la seva col·lecció Antaviana.
 
L’ARGUMENT
La dècada dels seixanta és un període ple de canvis que introdueixen nous signes de modernitat: les cançons dels Beatles, l’estètica hippy, les faldilles curtes i els mitjons llargs…. També és l’època dels televisors en blanc i negre, del NO-DO i de les sessions contínues al cinema. Però, sobretot, és una època en què es viu una situació política i reivindicativa i convulsa al nostre país.
 
La Carme Blanes (la Carmencita, tal com li diuen a casa) és una nena d’aquesta època. Aquest curs ha deixat l’escola de monges i ha entrat a l’Escola Jardí, una escola activa on es fa coeducació i, sempre que es pot, es parla en català. Aquest canvi, al principi difícil de pair, li suposarà una sèrie de descobertes que la faran créixer i entrar al món dels adults.
L’AUTORA
Maria Enrich Murt, nascuda a Igualada l’any 1957, és llicenciada en Magisteri i Filologia Catalana. Màster en literatura catalana i en creació literària. També ha estat docent i col.laboradora habitual en mitjans de comunicació i en revistes científiques i culturals. La seva obra està centrada dins del gènere de literatura infantil i juvenil amb la publicació d’una tretzena de títols, on destaquen: ‘Històries per explicar…, abans de banyar-se’ (Timun Mas, 2002), ‘La Tona, la Tina i jo celebrem les festes de Nadal’ i ‘La Tona, la Tina i jo anem de vacances’ (Alfaguara-Grup Promotor 2004/2006), ‘La Bruna i el bloc B’ (Casals, 2008) i ‘L’Anna i la Berta’ (Columna, 2010). A finals del 2013 va publicar-se el llibre ‘Paraules mirall’ (Barcanova), un recull de narracions curtes de Maria Enrich basades en palíndroms de Jesús Lladó, amb il.lustracions de Txell Darné. 
Article/post: 1037 – Vols llegir? – Ràdio Nova