VLLG? / ACTUALITAT

-infoanoia.cat-
La celebració de la Diada de Sant Jordi a Igualada comptarà el proper 23 d’abril amb un total de setanta-cinc parades, confirmant la tendència creixent de les darreres edicions a Igualada. D’aquestes, vuit corresponen a floristeries, dotze a llibreries i cinquanta-cinc a diferents mitjans de comunicació i entitats socials, culturals, juvenils o polítiques de la ciutat, que també s’involucraran, com és habitual, en la festivitat. Les escoles han rebut també permís per instal·lar una parada a les portes de cada centre.
Enguany hi haurà una novetat important en el vessant organitzatiu i és que, segons ha avançat aquest dimecres el tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs, “el nombre cada cop més gran de parades complicava la convivència amb el nombre també cada cop més gran de terrasses de bars i restaurants a la plaça de Cal Font”. Per això, l’Ajuntament ha optat aquest 2014 per ampliar l’àmbit de la festivitat i estendre’l també a la Rambla Sant Isidre: a Cal Font s’hi podran trobar floristes i llibreters i a la Rambla la resta d’entitats, en una mesura que, segons Miserachs, permetrà “una millor circulació de gent per tot el centre de la ciutat i ampliarà la influència de Sant Jordi no només a la Rambla i el Nucli Antic, sinó també als carrers de pas, com són Sant Magí i Òdena”.

Caldrà tenir en compte les restriccions de trànsit que implicarà l’organització de la jornada, que bàsicament comportarà el tancament de la Rambla Sant Isidre entre les 7 i les 23h.

La Biblioteca viurà intensament Sant Jordi
L’Ajuntament d’Igualada, l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i la Biblioteca Central han programat també un seguit d’actes per commemorar aquest dia amb els llibres com a grans protagonistes.

Dels actes, que s’emmarquen en el programa 3L Llengua, Literatura i Lectura, destaquen les dues exposicions que s’inauguraran el mateix 23 d’abril. D’una banda, i coincidint amb el quinzè aniversari d’aquest equipament, es podrà visitar 15 lectors recomanen, un recull de recomanacions de lectura que fan quinze igualadins de diversos àmbits com Anna Vila, Arian Morera, Antoni Dalmau, Lloll Beltran, Enric Verdaguer, el Pare Mateu, Jordi Savall, Ramon Enrich o Laura Orgué, entre altres. I, paral·lelament, Contes infantils de la guerra, que repassarà la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil espanyola, posant l’accent en el bàndol republicà. Partint de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, es mostra com els contes infantils van passar a formar part de l’engranatge propagandístic del moment, i com es van convertir en una arma singular per ensenyar als infants el món dual de bons i dolents que s’estava enfrontant al camp de batalla.

Els més petits també podran gaudir amb una Hora del Conte especial amb Marta, la fada màgica… una mica desendreçada, un conte il·lustrat per Raquel Riba Rossy i editat per Tum Books. Després de la sessió també podran participar en un taller per fer una vareta màgica. Aquesta activitat va adreçada als infants de més de 4 anys i les places per al taller són limitades; cal inscriure’s prèviament a la sala infantil de la Biblioteca.
Finalment, i com és habitual per Sant Jordi, també es faran visites guiades a la Biblioteca per descobrir els seus racons més insòlits i aquells espais que no estan oberts al públic, com l’àrea de reserva on es conserven els llibres més antics. Tindran lloc a les 11 i a les 17h i no cal inscriure’s prèviament.
Article/post: 1039 – Vols llegir? – Ràdio Nova