CUINA AMB JOAN ROCA  (Planeta)

Aquesta novetat editorial està adreçada a ser una obra fonamental i sense precedents que ens descobreix les tècniques bàsiques de cuina sota el guiatge de Joan Roca.  De forma visual, fàcil i didàctica, el xef detalla pas a pas els seus coneixements culinaris adquirits al llarg de més de vint-i-cinc anys de professió per aplicar-los fàcilment a casa.

Un manual únic i inèdit que conté, a més a més, una selecció de vuitanta receptes per posar en pràctica tots els secrets de la cuina i amb els quals aprendràs a cuinar qualsevol plat. El llibres és publicat per l’editoria Planeta dins de la col.lecció ‘Ramon Llull’, disposa d’un total de 350 pàgines, i disponible format paper i electrònic. 
EL CONTINGUT
‘Cuina amb Joan Roca’ explica amb metodologia didàctica quines són les tècniques bàsiques per cuinar a casa, i les complementa amb diverses receptes força senzilles, dues de les quals formen part de la carta d’El Celler de Can Roca.
L’estructura de l’obra presenta diversos capítols que passen per la cuina nutritiva, com organitzar la cuina, els productes, l’utillatge i maquinària, les coccions, i finalment un capítols dedicat a les bases, dedicat a l’elaboració de salses, brous, vinagretes i altres preparats. 
Els beneficis de cuinar i, a més, de fer-ho de manera saludable, tenen resultats transversals. Per començar, repercutirà immediatament en la salut, però a més farà que les persones se sentin millor anímicament, perquè ‘cuina és un acte d’amor per a un mateix i per a les persones per a qui cuinem’, en declaracions fetes pel propi autor, el cuiner i restaurador Joan Roca.
L’AUTOR
Joan Roca Fontané, nascut l’any 1964, és el cuiner del Celler de Can Roca de Girona, considerat actualment com un dels millors restaurants del món. Joan Roca s’ha format professionalment al restaurant familiar dels seus pares, ‘Can Roca’, i acadèmicament a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona. També ha desenvolupat la seva trajectòria en altres espais emblemàtics de restauració com ‘El Bulli’ a Roses, ‘El Racó de Can Faves de Sant Celoni, el ‘Georges Blanc’ a Vonnas, França, i ‘La Galvia’ de Mèxic. 
Des de l’any 1986 dirigeix el seu restaurant, ‘El Celler de Can Roca’, juntament amb els seus germans, Josep a la sala i Jordi a les postres. Ha estat mereixedor de les distincions més importants de la restauració internacional, i té dues estrelles a la Guia Michelin. 
Font/enllaç: Editorial Planeta (Grup 62)
Article/post 1041 – Vols llegir? – Ràdio Nova