VLLG? / ACTUALITAT
-infoanoia.cat-
El Gremi de Llibreters preveu vendre 1,4 milions de llibres aquest Sant Jordi, una xifra similar a la de les dues darreres edicions. El seu president, Antoni Daura, ha explicat que, tot i que la tendència general de vendes és a la baixa, Sant Jordi representa “un parèntesi”. Així, esperen mantenir la facturació de l’any passat, que va ser de 18,3 milions d’euros, una xifra que representa entre el 5% i el 8% del total de vendes anuals. El Gremi vol deixar enrere la polèmica generada l’any passat a l’hora de decidir els títols més venuts i enguany recuperarà la classificació tradicional. Segons 

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, espera que Sant Jordi trenqui amb la tendència general de vendes a la baixa i representi “un punt d’inflexió” per tal que les llibreries comencin a remuntar. Daura vaticina una diada similar a la dels darrers dos anys, en què la xifra total de vendes va ser de 18,3 milions d’euros. En aquest sentit, ha fet una crida perquè “la gent abandoni la tendència austera i surti al carrer per remenar i comprar llibres”.

Segons Daura, el primer trimestre de l’any ha estat marcat per unes xifres negatives que, si s’allarguen en el temps, “podrien comportar un espectacle de tancaments de llibreries important”.
Pel llibreter, la narrativa, els llibres infantils i els títols mediàtics seran els més venuts aquest Sant Jordi, però ha recordat que aquest any també guanyen protagonisme els llibres que parlen sobre els fets del 1714. Malgrat tot, Daura ha demanat als lectors que no es deixin influenciar pels mitjans de comunicació i ha recordat que els més venuts només representen una petita part del conjunt de llibres que es venen durant la diada.
Recuperar la classificació tradicional
Des del Gremi de Llibreters es vol deixar enrere la polèmica generada l’any passat per la classificació utilitzada d’autors ‘mediàtics’, on s’hi van inserir les novel·les d’Albert Espinosa, Pilar Rahola i Isidre Esteve, a més de les tradicionals de ‘ficció’ i ‘no ficció’. Segons Daura, es va cometre “un error de comunicació i hi va haver gent que es va considerar castigada”. “Deixarem les polèmiques per altres coses més importants i aquest any recuperarem la classificació tradicional de ficció i no ficció”, ha explicat.
El llibre en paper, gran protagonista
Daura s’ha mostrat escèptic davant la possibilitat que, amb el llibre electrònic, Sant Jordi es pugui convertir en una diada digital. El president del Gremi de Llibreters de Catalunya creu que, precisament, la gràcia de Sant Jordi és sortir al carrer i remenar entre les parades. Tot i això, ha explicat que el volum de vendes dels llibres digitals s’ha incrementat de l’1% al 3% en els darrers anys i ha afegit que, al contrari del què passa amb els llibres en paper, el digital és l’únic que augmenta les xifres de venda.
Article/post 1042 – Vols llegir? – Ràdio Nova