VLLG? / ACTUALITAT

L’editorial Penguin Random House Mondadori ha fet l’anunci que amb motiu de la mort de l’escriptor García Márquez, posarà a la venda en una nova edició per la Diada de Sant Jordi de sis de les seves grans obres: ‘Cien años de soledad’, ‘Crónica de una muerte anunciada’, ‘El amor en los tiempos de cólera’, ‘Relato de un náufrago’, ‘Memorias de mis putas tristes’ i ‘Vivir para contarlo’. Aquestes noves edicions estaven previstes reeditar-les el proper mes de maig, però motivat pel obituari esdeveniment, ha cregut convenient fer un esforç editorial per tenir preparat per posar a la venda en la data tant assenyalada del 23 d’abril. Les sis obres disposaran d’unes noves portades dissenyades per Alejandro Magallanes. 

OBRA INÈDITA
D’altra banda, Gabriel García Márquez deixa entre el seu llegat literari, una obra inèdita, que no va publicar en vida en mantenir dubtes sobre el seu final i sobrevenir-li després la malaltia. ‘En agosto nos vemos’ -aquest era el títol inicialment- és publicarà de manera pòstuma. Així ho ha confirmat el seu editor, Claudio López de Lamadrid. El diari La Vanguardia ha publicat en exclusiva en la seva edició del diumenge 20 d’abril el primer capítol. 
Es tracta de la història d’una dona de 53 anys, María Magdalena, que cada 16 d’agost viatja en transbordador a una illa caribenya on està enterrada la seva mare. Fa vint-i-tres anys que està feliçment casada, però, un dia, a l’hotel, aborda a un home i acaben a l’habitació. És la primera infidelitat de la seva vida i, en anar-se’n, l’home li deixa un bitllet a la tauleta de nit. La novel.la és compon de cinc capítols on la protagonista, viu en continuo suspens esperant que el 16 d’agost li passi alguna cosa. Per ara només es coneix aquest primer capítol que el propi García Márquez va llegir en públic l’any 1999. 
Article/post 1046 – Vols llegir? – Ràdio Nova