VLLG? / ACTUALITAT / DIADA DEL LLIBRE
Tot està disposat per poder gaudir un any més de la Diada del llibre en aquest Sant Jordi 2014. I també ho estan els escriptors de l’Anoia. En els darrers mesos han anat sortir al mercat les diferents propostes de lectura amb l’objectiu de fer-se un lloc en les parades de les llibreries que estaran presents a bona part dels municipis anoiencs. Escriptors i escriptores que també estaran disposats a signats els seus respectius llibres. Us hem preparat una selecció de novetats que també inclou diversos títols publicats durant el 2013 i que mantenen una trajectòria comercial. Preneu-ne bona nota. Triar, escollir, comprar i llegir, és la ruta marcada per a cadascun d’aquests llibres ‘anoiencs’. 
‘Dents de lleó’ és el projecte de quatre estudiants de l’anoia que varen coincidir al Col.legi Maristes d’Igualada. Amb l’ajut de la seva cap d’estudis, Ingrid March, les joves escriptores debutants: Laura Aldabó, Adriana Bacardit, Arlet Mollà i Mònica Xifré, han desenvolupat un argument juvenil protagonitzat també per quatre noies que posen al nostre abast les seves vivències personals d’adolescents. ‘Dents de lleó’ és publicat per l’editorial Baula. 
Cinquena novel.la de l’escriptora igualadina i resident a Barcelona, Teresa Roig, ‘L’arquitecte de somnis’ (Columna). A les pàgines d’aquesta recomanació de lectura per aquest Sant Jordi, desbobrim com es va crear i construir un dels edificis més emblemàtics de la Barcelona de principis del segle XX, la Pedrera del Passeig de Gràcia. Al voltant d’aquest edifici hi orbiten sis personatges amb vides aparentment inconnexes, però amb un punt en comú, i és a través del creador d’aquest edifici, l’arquitecte Antoni Gaudí. 
També destaquem dues novetats protagonitzades per l’escriptora especialitzada en el gènere de la literatura infantil i juvenil, Maria Enrich. A través de l’editorial Barcanova, Enrich ens presenta ‘Mitjons llargs’, ambientada durant la dècada dels seixanta i protagonitzada per la Carme blanes, la Carmencita, que a través de l’ambientació de l’època comença a descobrir un nou món, el dels adults. D’altra banda, Maria Enrich junt amb el docent especialitzat en música, Jesús Lladó, publiquen ‘Paraules mirall’ (Barcanova). Es tracta d’un recull de narracions curtes basades en palindroms. El llibre està il.lustrat per Txell Darné.
De més recent publicació, va sortir a la venda a finals del passat mes de març, us recomanem principalment als fans o seguidors de la sèrie ‘Juego de tronos’, el llibre que ens ajudarà a descobrir les claus per comprendre tot l’univers imaginat per l’escriptor George R. R. Martin amb la saga literària i ara televisiva. ‘Filosofia de hielo y fuego’, publicat per l’editorial Ediciones Invisibles, és obra de tres autors igualadins: Bernat Roca, Francesc Vilaprinyó i David Canto.
De gènere ben diferent, però que també té els seus seguidors incondicionals, s’ha publicat enguany el poemari de Jordi Rica Galimany, titulat ‘A voltes el cap em roda feliçment’. El poemari agrupa un seguit d’impressions, interessos, afectes i idees que conformen l’imaginari de l’autor.
I per aquest Sant Jordi 2014, recuperem tres títols d’autors anoiencs que també van ser protagonistes de la diada del passat any, però que encara mantenen una trajectòria comercial que els fa també ser recomanats per aquesta diada del llibre. Tres autors, el capelladí Joan Pinyol, que a través de l’editorial Onada Edicions ens ofereix a través del seu llibre ‘Ningú no mor’, obra narrativa que barreja elements de misteri i terror. Albert Riba, dynamic partner i cofundador d’InPreneur, adreça a través de ‘Mamut o sapien’ (Empresa Activa), un seguit d’impressions adreçades als nous emprenedors. I finalment, de caire més intimista, retrovem el ‘De qui és aquesta maleta?’ (La Busca Edicions) de l’escriptor igualadí debutant, Darius Solé. Una història basada en fets reals amb les peripècies de dos germans fills d’uns masovers, durant el període la Guerra Civil espanyola. 
Us oferim tot seguit la relació de títols i els enllaços directes a les pàgines publicades al volsllegir.cat, per tal de disposar de més informació:
VOLSLLEGIR.CAT – SANT JORDI 2014 – AUTORS DE L’ANOIA

LAURA ALDABÓ, ADRIANA BACARDIT, ARLET MOLLÀ I MÒNICA XIFRÉ
‘DENTS DE LLEÓ’ – (Baula)

TERESA ROIG – L’ARQUITECTE DE SOMNIS (COLUMNA)

MARIA ENRICH I JESÚS LLADÓ – ‘PARAULES MIRALL’ (BARCANOVA)

BERNAT ROCA, FRANCESC VILAPRINYÓ I DAVID CANTO
‘FILOSOFIA DE HIELO Y FUEGO’ (EDICIONES INVISIBLES)

MARIA ENRICH – ‘MITJONS LLARG’ (BARCANOVA)

JORDI RICA – ‘A VOLTES EL CAP EM RODA FELIÇMENT’ (Poemari)

JOAN PINYOL – NINGÚ NO MOR (Onada Edicions)

ALBERT RIBA – MAMUT O SÀPIENS (Empres Activa)

DARIUS SOLÉ – DE QUI ÉS AQUESTA MALETA? (La Busca Edicions)
Article/post 1049 – Vols llegir? – Ràdio Nova