VLLG? / ACTUALITAT / SANT JORDI 2014
-Infoanoia.cat/ACN-
L’Anoia s’ha mantingut fidel a la tradició de Sant Jordi i des de primera hora del matí les places i carrers s’han omplert de ciutadans que passegen entre les parades de llibres i roses. El bon temps augura una jornada multitudinària i els llibreters i floristes esperen mantenir les xifres de vendes de la darrera edició i que la gent s’oblidi de la crisi per un dia. Els autors locals busquen també el seu lloc entre els títols més mediàtics i, segons el president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura, s’espera que un dels llibres més venuts sigui ‘Tot és possible’, escrit per 43 autors de les comarques centrals, entre ells cinc anoiencs: Pep Elias, Maria Enrich, Joan Pinyol, Teresa Roig i Josep Maria Solà.
Centenars de persones han sortit a la plaça de Cal Font i a la Rambla Sant Isidre d’Igualada, sobretot escolars al matí. A Igualada s’hi ha instal·lat 73 parades, repartides per primera vegada entre la Plaça de Cal Font i la Rambla de Sant Isidre. 
Tot i que els paradistes creuen que els llibres més venuts durant la Diada seran els títols més mediàtics com ‘L’analfabeta que va salvar un país’, de l’autor suec Jonas Jonasson, o ‘Eufòria’, de Xavier Bosch, els autors locals també tibaran amb força. Així ho ha explicat la responsable de la llibreria Llegim d’Igualada, Isabel Casas, qui ha explicat que “sempre mirem de tenir una representació de tots els autors locals que enguany han tret llibre”. Casas ha apuntat que encaren la jornada amb “il·lusió i optimisme” i ha afegit que “ens agradaria corroborar el què diu el Gremi de Llibreters que Sant Jordi suposarà un punt d’inflexió perquè la gent pugui adquirir llibres com ho feia abans”. Tot i que la llibretera ha expressat que porten molts anys immersos en la crisi, creu que “és el moment en què els que hem pogut resistir tirarem endavant, perquè en algun moment o altre la situació ha de canviar”.
El sector de la rosa també encara amb optimisme la Diada, tot i la previsió a la baixa que ha fet el Mercat de Flor i Planta Ornamental, que preveu que enguany es vengui un milió menys de roses que l’any passat -al voltant de 6 milions a tot Catalunya-. La Judith Balard, de la Floristeria el Nus d’Igualada, ha expressat que “no són temps per tirar flors però hem de tirar endavant i no llançar la tovallola en cap moment”. Balard creu que el bon temps també animarà a la gent a sortir al carrer i incentivar les vendes i ha ressaltat que la rosa vermella continua sent la més demanada.
Font/enllaç: Infoanoia.cat / ACN
Article/post 1050 – Vols llegir? – Ràdio Nova