LES MANS DEL DRAC de Sebastià Bennassar
La trajectòria de la jove editorial ‘Llibres del delicte’ continua amb el seu camí imparable. el 2013 va veure néixer aquest segell editorial especialitzat en publicar novel.la negre d’autors catalans i en poc temps ja ha publicat quatre títols de la seva col.lecció amb tocs ‘negres’. 
Justament el quart títol ja és a la venda des del passat 31 de març. ‘Les mans del drac’ és el títol que correspon a aquest nou lliurament. El seu autor és  l’escriptor, periodista i crític literari Sebastià Bennassar, i que a més podem dir que és un dels personatges clau de la novel.la negra catalana, i així és considerat en ser una de les persones més enteses en la matèria a casa nostra. 
‘Les mans del drac’ és un thriller que presenta la cara més negra de la festa del llibre a Catalunya amb un Sant Jordi ple de cadàvers, religió i exorcismes. Un argument cridat a seduir el nostre interès ‘negre’ per ser llegir i devorat, literàriament parlant. 
L’ARGUMENT
Sant Jordi coincideix amb el diumenge de Pasqua. En una Barcelona que es prepara per a la gran festa del llibre comencen a aparèixer cadàvers en algunes esglésies i també a les paradetes preparades per a les signatures. Tenen res a veure uns assassinats i altres? Un periodista cultural, un integrista catòlic apassionat pels exorcismes de Verdaguer i la sergent dels Mossos d’Esquadra Mireia Pla tenen a les seves mans la resolució del que s’amaga a ‘Les mans del drac’.
L’AUTOR
Sebastià Bennassar i Llobera va néixer a Palma l’any 1976. És periodista i escriptor. Ha treballat onze anys com a periodista al Diari de Balears, mitjà per al qual continua col•laborant. Autor d’una quinzena de llibres, Bennassar també és crític literari a les pàgines del suplement l’Espira i de la pàgina web ‘Llegir en Cas d’Incendi’
També ha col.laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Ha estat impulsor de nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel•la negra com Lloseta Negra, per espai de quatre anys. El 2013 va passar a dirigir el primer Festival de la Novel.la Negra en llengua catalana, ‘Tiana Negra’, que enguany ja ha celebrat la seva segona edició. A destacar els seus darrer títols publicats durant el 2013: ‘El país dels crepuscles’ (Crims.cat) i ‘Nocturn de Sant Felip Neri’ (Editorial Meteora), i ‘Badia de Mindelo’ (Pagès Editors), llibre guardonat amb el XLIX Premi Recull de Narració Joaquim Ruyra. 
SEBASTIÀ BENNASSAR AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA
L’autor d’aquesta novetat editorial, ‘Les mans del drac’, Sebastià Bennassar, va ser entrevistat el dilluns 12 de maig en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, per presentar-nos aquest nou relat ‘negre’. Escolta el podcast de l’entrevista en aquest article:

Article/post 1057 – Vols llegir? – Ràdio Nova