VLLG? / ACTUALITAT
La Biblioteca ha volgut celebrar els seus 15 anys d’existència amb un acte simbòlic en què han participat una quinzena de joves igualadins que, entre abril i maig d’aquest 2014, també compleixen 15 anys. La trobada, informal, es va fer divendres de la setmana passad i va servir per conèixer de primera mà què en pensen els joves de la seva biblioteca i com voldrien que fos. Els participants van ser obsequiats amb una samarreta i un llibre i un descompte en ulleres de sol gentilesa de l’òptica AlainAfflelou d’Igualada.
La Judith, la Nicolle Andrea, l’Àlvaro, la Laia, la Mariona, l’Alba, la Mireia, l’Eudald, la Maria M., el Nil, la Berta i la Maria A. són els nois i les noies que van participar a la trobada i van exposar-hi les seves idees. Així, van dir, els agradaria un espai per a ells «relaxat, còmode i tranquil». Una mena de zona chill out amb sofàs, auriculars i materials com còmics, novel·les juvenils, revistes, videojocs i consoles. Entre altres desitjos que van deixar escrits en un mural, també hi havia la de fer projeccions de pel·lícules juvenils actuals com Els jocs de la fam o la saga de Divergent, així com fer un club de cinema per a ells.
La directora de la Biblioteca, Montse Lobato Just, i la bibliotecària i responsable del Club de lectura juvenil, Eva M. Sabaté, van compartir amb ells la tertúlia i el berenar i van parlar també de tots els serveis que la Biblioteca els ofereix, tant dels més coneguts, com el préstec de documents o l’espai per a l’estudi, com de l’àrea de narrativa juvenil de la tercera planta, on hi ha les novetats del moment, com la saga Divergent, de Veronica Roth o obres d’altres autors, com Maite Carranza, Jordi Sierra i Fabra, etc. També es va parlar de la Biblioteca virtual (www.bibliotecaigualada.cat), on els joves poden fer un munt de gestions des de casa i accedir a recursos molt útils per als seus treballs, com les bases de dades gratuïtes o els audiollibres.
Amb aquest acte la Biblioteca vol engrescar tots els joves a anar-hi i a fer-hi arribar les seves propostes. La promoció de la lectura entre aquesta franja d’edat és un dels objectius de la Biblioteca, en el marc del programa 3L de l’Institut Municipal de Cultura.
Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada / Institut Municipal de Cultura.
Article/post 1061 – Vols llegir? – Ràdio Nova