‘100 MOTIUS PER CÓRRER’ d’Arcadi Alibés
Per què hi ha tanta gent que corre pels carrers, pels parcs, pels camins i per les muntanyes? Per què les curses populars són cada vegada més multitudinàries? Per què ens agrada tan córrer, si no arribarem mai dels primers ni guanyarem cap medalla?
Aquest llibre proposa 100 motius, 100 raons per practicar aquest esport tan senzill, tan atractiu i tan popular. Evidentment, córrer no elimina els problemes de la gent, però sí que redueix la possibilitat de tenir malalties cardiovasculars, enforteix els músculs, els ossos i els tendons, retarda l’osteoporosi, ajuda a dormir millor, a combatre l’ansietat i la depressió i, fins i tot, allarga la vida sexual. A més, a diferència dels corredors professionals, els populars no es jubilen mai.
Voleu encara més motius per córrer? Els trobareu en aquest llibre publicat per Cossetània Edicions que disposa d’un total de 160 pàgines. Llibre publicat el febrer de 2014, se n’ha publicat ja una tercera edició. 
PRESENTACIÓ A IGUALADA
Divendres 23 de maig,  Arcadi Alibés va presentar el seu llibre al Casino Foment ubicat a la Rambla St. Isidre 14 d’Igualada (Anoia). Acte organitzat per la colla castellera dels Moixiganguers d’Igualada, va comptar amb la presència de l’autor. La presentació va anar  a càrrec de Maria Guixà, periodista esportiva de Catalunya Ràdio. També hi va participar Pol Makuri Redolad, atleta paralímpic i moixiganguer. 
L’AUTOR
Arcadi Alibés nascut a l’Atmella de Merola a la comarca del Berguedà l’any 1959, és periodista esportiu i des del 1984 treballa a TV3, on ha presentat diversos programes i informatius d’esports. Últimament el podem veure al Canal 3/24.
Al marge de la feina, la seva gran passió és l’atletisme popular. Des del 1983 porta acumulades més de 600 curses de fons i ha disputat maratons en tots els continents. El 2010 va superar la xifra de les 100 maratons i actualment ja n’acumula 117.
Abans d’aquest llibre, n’havia publicat dos més sobre el món de les curses populars i les maratons, Córrer per ser feliç (2010) i Les petjades dels herois (2012), i ha intervingut en multitud de xerrades i conferències sobre el boom de les curses populars.
Font/enllaç: Cossetània Edicions 
Article/post 1063 – Vols llegir? – Ràdio Nova