OFF THE RECORD de Xavier Gual

La jove editorial especialitzada en publicar novel.la negra d’autors en català, ‘Llibres del delicte’, a punt de celebrar el seu primer aniversari, afegeix aquest estiu dos nous títols a la seva col.lecció. La primera novetat va sortir publicada al juny, cinquè títol del seu catàleg: ‘Off de the record’ de l’escriptor i periodista barceloní Xavier Gual. D’altra banda, podem avançar que el sisè llibre de la col.lecció titulat ‘Els silencis dels pactes’,  sortirà ben aviat a la venda. La data prevista serà l’1 de setembre. El seu autor és l’escriptor i editor de ‘Llibres del delicte’, Marc Moreno. 
L’ARGUMENT
‘Off the record’ es tracta d’una història que presenta el dilema de la periodista Anabel Rodríguez, protagonista de l’obra, entre descobrir la veritat d’una trama de corrupció i mantenir la feina al mitjà de comunicació on treballa, i la dificultat que té de conciliar vida laboral i personal per culpa de la precarietat de la feina. Una visió del periodisme en l’època del ‘boom’ immobiliari. 
La trama d”Off the record’ comença amb la mort del regidor d’urbanisme d’una ciutat costanera, just abans d’anunciar la seva dimissió en roda de premsa. Entre la sorpresa i les elucubracions dels presents, la jove periodista sent per casualitat una conversa entre l’alcalde i un dels seus homes de confiança. Una conversa que aixecarà les sospites de la periodista i la portaran a investigar el que sembla una trama de corrupció a tots nivells: secrets inconfessables, morts inesperades, espionatge, tortures, persecucions, etc.

Segons declaracions fetes per en Xavier Gual, en la presentació del seu llibre, ‘la novel.la respon a la necessitat d’explicar les meves sensacions i anècdotes com a periodista en una època, la de principis del 2000, en què la bombolla immobiliària encara s’estava inflant i els diners circulaven en abundància pels ajuntaments’

L’AUTOR
En Xavier Gual, autor d”Off the record’ és llicenciat en Filologia Catalana i professor de secundària. Va treballar sis anys com a periodista i segueix col.laborant en diferents mitjans de comunicació. Com a escriptor, ha publicat diverses novel.les de diferents gèneres, algunes de les quals han estat guardonades com per exemple: ‘Els tripulants’ (2000), premi Ribera d’Ebre; la recopilació de narracions ‘Estem en contra’ (2007), premi Pere Quart d’Humor i Sàtira, i ‘Delírium Trèmens’ (2000), premi Mercè Rodoreda.

Font/enllaç: editorial ‘Llibres del delicte’
Article/post 1088 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova