VLLG? / ACTUALITAT
L’ambaixada espanyola a Holanda ha vetat la presentació de la novel·la “Victus”, sobre la caiguda de Barcelona el 1714, que l’escriptor Albert Sánchez Piñol havia de fer aquest passat dijous 4 de setembre a la tarda a Utrecht. Segons mitjans holandesos, l’ambaixada creu que es tracta d’una conferència “sensible”, perquè es fa uns dies abans de la Diada i quan falten poques setmanes per a la consulta del 9-N. Sánchez Piñol diu que l’ambaixada ha cancel·lat l’acte per por que es polititzés. L’autor sí que va presentar el llibre aquest dimecres dia 3 a Amsterdam, en un acte organitzat per Diplocat, el servei de diplomàcia català.
L’Institut Cervantes apunta a una ordre superior com a origen de la decisió de suspendre l’acte. El seu director de Comunicació, Hernando Calleja, ha mostrat el seu disgust per l’ajornament de la presentació de “Victus”. Diu que és una decisió aliena al Cervantes.
D’altra banda, el traductor de “Victus”, el neerlandès Adri Boon, ha apuntat que les raons de l’ajornament de la presentació del llibre són polítiques
Font/enllaç: 324.cat – Ara.cat
Article/post 1092 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova