VLLG? / ACTUALITAT
-infoanoia.cat-
Viquipèdia, l’enciclopèdia de contingut lliure en català, que ja compta amb més de 400.000 articles en català. Actualment, un centenar de biblioteques catalanes col·laboren en la iniciativa Bibliowikis, per la qual els  bibliotecaris es converteixen en editors voluntaris de la popular enciclopèdia. A Igualada tres bibliotecàries ja són viquipedistes i treballen per donar a conèixer dues temàtiques concretes vinculades estretament a la Col·lecció Local de la Biblioteca: els personatges il·lustres igualadins i la premsa antiga de la ciutat, que es conserva a l’hemeroteca.
Des del mes de maig, quan es va fer el curs de formació, la Biblioteca Central d’Igualada ha editat a la Viquipèdia les biografies de Jaume Serra Iglesias (historiador), Joan Ferrer Farriol (polític anarquista), Miquel Solà Dalmau (filòsof i escriptor), Josep Galtés Cardús (pintor modernista) i Josep Sampere (autor de novel·la juvenil i traductor). Pel que fa a la premsa local s’han publicat articles sobre el Diario de Igualada, La Federación Igualadina i Zapatería Práctica, una curiosa revista que es va publicar a Igualada entre el 1903 i el 1915. També ha ampliat i actualitzat els articles sobre Pompeu Cotonat i Revista d’Igualada.
Amical Wikimedia, una organització independent sense ànim de lucre, és la promotora de la Viquipèdia i del coneixement lliure a dins i fora de la xarxa. Un dels projectes en aquesta línia és el treball conjunt amb les biblioteques catalanes, en tant que un dels principals objectius d’aquests equipaments és el de promoure l’accés obert al coneixement acadèmic, cultural i l’alfabetització digital entre els ciutadans.
Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada (IMC)
Article/post 1106 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova