VLLG? / ACTUALITAT
La Frankfurt Buchmesse, la principal cita anual del món del llibre, ja està en marxa, i el col·lectiu Llegir en Català hi està present per difondre els seus llibres i autors. Amb aquest objectiu, ha editat per primera vegada un catàleg específic de foreign rights, en el qual recomanen una vintena dels títols més significatius i suggeridors d’entre les novetats més recents que han publicat. Aquesta iniciativa significa un impuls nou per a l’associació, l’exploració de noves vies d’expansió i la consolidació d’un model cooperatiu en què es generen i es refermen iniciatives comunes entre diversos editors per guanyar visibilitat en benefici dels llibres i autors que publiquen.
Laura Huerga, editora de Raig Verd, defensa aquests dies a Frankfurt les obres seleccionades en les reunions amb editors i agents concertades amb anterioritat. Ilya Pérdigo, editor d’Alrevés/Crims.cat, serà l’encarregat de promoure els autors de Llegir en Català en el mes de desembre a Guadalajara, Mèxic, una altra fira cabdal, sobretot per al mercat americà.
A més del catàleg, l’associació Llegir en Català ha creat un apartat específic per a la venda de drets estrangers al seu nou web, premi LletrA 2014 a la millor iniciativa digital de la literatura catalana. L’espai Foreign rights està disponible de manera permanent i s’actualitzarà periòdicament per ampliar l’oferta de títols i impulsar-ne la traducció.
Els autors seleccionats en aquesta primera iniciativa d’exportació de drets han estatMònica Batet, Pep Beltran, Jaume Benavente, Lluís Bosch, Enric Bou, Lluís Calvo,Esperança Camps, Maiol de Gràcia Clotet, Mercè Foradada, Sebastià Jovani, Albert Juvany, Empar Marco, Ramon Monton, Jordi Morell, Antoni Real, Manel de la Rosa,Víctor Sabaté, Xavi Sarrià, David Segarra, Joan Todó i  Josep Torrent.
L’associació d’editorials independents Llegir en Català està formada per Alrevés/Crims.cat, Edicions del Periscopi, Edicions Saldonar, Editorial Meteora, El Gall Editor, L’Avenç, Llibres del Delicte, Raig Verd Editorial i Sembra Llibres.
Article/post 1105 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova