VLLG? / ACTUALITAT
El professor d’història Joaquim Molina (Barcelona, 1966) ha guanyat el premi de novel·la històrica Nèstor Luján 2014, concedit per Columna Edicions, amb un relat d’aventures situat en l’edat mitjana catalana, ‘La rosa entre els llops’, on conflueixen monjos soldats de Calatrava, almogàvers, senyors feudals i dones intrigants.
‘La rosa entre els llops’ és la primera incursió en el món literari de Joaquim Molina, llicenciat en Geografia i Història i especialista en l’Edat Moderna, que compagina els treballs de traductor i professor d’idiomes amb la docència d’història i història de l’art en una escola de Badalona.
El Premi Nèstor Luján de novel·la històrica acull novel·les originals i inèdites escrites en català basades en fets històrics, amb un premi de 6000 euros que aquest any ha atorgat un jurat compost per Tin Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchis, Maria Carme Roca i Ester Pujol. L’han guanyat, entre d’altres, Alfred Bosch, Gabriel Janer Manila, Albert Villaró, Martí Gironell i Jordi Solé.
Article/post 1111 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova