LA DONA DE GRIS d’Anna Maria Villalonga
Setè i molt esperat nou títol de la col.lecció de l’editorial ‘Llibres del delicte’, especialitzada en publicar novel.la negra d’autors catalans. Aquest nou volum titulat ‘La dona de gris’, és una novel.la de personatges que indaga en la psicologia de la soledat, de l’abandonament i de l’obsessió. 
La seva autora, Anna Maria Villalonga,  és una autèntica experta en el gènere de la novel.la negra, en ser-ne divulgadora i investigadora d’aquest registre ‘negre’, que actualment viu un moment dolç en la literatura catalana. 
‘La dona de gris’, representa el seu debut en ser aquesta la seva primera novel.la publicada. Villalonga afirma en el seu blog ‘A l’ombra del crim’, que al calaix en te unes quantes més. 
L’ARGUMENT
La dona, protagonista d’aquesta ‘dona de gris’, no tenia cap atractiu especial. Ni alta, ni baixa, ni guapa ni lletja, ni jove ni gran. Un personatge gris enmig de la massa gris. Amb un mocador al coll. Una dona com qualsevol altra i un home que l’assetja. Una persecució apassionant en una novel.la intensa, plena de profunditat psicològica i de girs inesperats. Un viatge a l’interior d’uns personatges aparentment anodins superats cruelment per la realitat que els envolta.
Tot va començar com un joc per conjurar la rutina. No se li va acudir que, de vegades, els jocs se’ns escapen de les mans, impossibles de controlar.
L’AUTORA
Anna Maria Villalonga, nascuda a Barcelona el 1959, és professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i publica habitualment en diferents mitjans. 
Els seus relats han aparegut en volums col.lectius i revistes literàries. Divulgadora i investigadora del gènere negre, l’any 2013 va publicar l’assaig sobre novel.la negra catalana ‘Les veus del crim’ i va coordinar l’excel.lent tercer volum de la col.lecció de ‘Llibres del delicte’, titulat ‘Elles també maten’, que inclou un text propi titulat ‘De vegades, l’atzar’. Des de fa 5 anys edita el blog especialitzat ‘A l’ombra del crim’. 
Font/enllaç: Llibres del Delicte
Article/post 1115 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova