HERÈNCIES COL.LATERALS de Llort

‘Herències col·laterals’, construeix una trama fosca i original que, amb fina perspicàcia i formidable ironia, reflecteix qüestions tan punyents com el maltractament, la violació, l’assassinat per revenja, les dificultats de les relacions familiars, l’amor entre pares i fills, la incidència en el present de les accions del passat o la problemàtica de la gent gran. 
Segons la crítica publicada al digital Núvol a càrrec de la divulgadora i investigadora sobre el gènere de la novel.la negra, Anna Maria Villalonga, l’autor de ‘Herències col.laterals’, Lluis Llort és un escriptor que destaca per la seva acusada personalitat, independència creativa i claredat d’idees. Afegeix a més sobre aquesta novel.la que: ‘…és llegeix en un sospir. Ens enganxa. Es converteix en un nou exemple de la riquesa del gènere negre, de la seva capacitat per créixer i evolucionar’.
‘Herències col.laterals’ és publicada en català pel segell La Magrana (RBA) i disposa d’un total de 208 pàgines.


ARGUMENT
Vés amb compte amb el que deixes en herència! L’advocat Ernest Claramunt ha arribat a un acord amb la Francesca Puigmajor, una velleta de gairebé vuitanta anys: li pagarà una pensió vitalícia i, a canvi, el magnífic pis de l’Eixample on ella viu ara passarà a ser de la família Claramunt després de la seva mort.

Sens dubte, un negoci molt rendible. Llàstima que, passats els anys, la velleta no es mori. I que la família de l’advocat ja no pugui pagar-li la pensió i comenci a buscar solucions alternatives… i llàstima també que la Francesca, ella mateixa amb una història fosca a l’esquena, sigui un os inesperadament dur de rosegar.
L’AUTOR
Com a escriptor, Lluís LLort ha publicat diverses novel·les, entre les quals destaquen Tardor i La imperfecció de les bombolles (2009), així com guions televisius (Jet lag) i narrativa infantil i juvenil. Com a periodista, és redactor de l’Avui, especialitzat en temes de cultura i crítica literària. Signa les seves novel·les amb el nom de ploma Llort, i la literatura infantil com a Lewis York.
Font/enllaç: Núvol-El digital de cultura / Editorial La Magrana (RBA)
Article/post 1122 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova