L’INDEPENDÈNCIA EXPLICADA AL MEU FILL de Víctor Alexandre

Pioner en la literatura de debat i divulgació política, Víctor Alexandre ens ofereix un nou gran llibre sobre el procés català: una més que possible conversa sobre la independència entre un pare i el seu fill, un adolescent en aquella edat en què fa tot tipus de preguntes, fins i tot les que els adults no gosem fer: «Per què Espanya no admet que Catalunya és una nació?», «un senegalès o un marroquí podrien ser presidents de Catalunya?», «Catalunya ha de tenir exèrcit?», «què passarà amb la resta dels Països Catalans?», «la llengua catalana serà oficial a la Unió Europea?», «voler ser un estat és provincià?», «si la independència separa les famílies, ja no veuré mai més els avis?»… Aquestes i d’altres preguntes fan que aquest sigui un llibre ple de respostes. Publica l’Editorial Meteora. Novetat editorial que disposa d’un total de 184 pàgines.
L’AUTOR
Víctor Alexandre va néixer a Barcelona, és escriptor i periodista i treballa en diversos camps literaris. En assaig ha publicat Jo no sóc espanyol (1999),Despullant Espanya (2001), Despullats, amb Joel Joan (2003), Senyor President (2003), L’autoestima dels catalans, amb altres autors (2003), El cas Carod. 50 dies de linxament polític d’una nació (2004), La paraula contra el mur (2006), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya? (2006) i Nosaltres, els catalans (2008).
En teatre ha estrenat Èric i l’Exèrcit del Fènix (Teatre Borràs, Barcelona),Trifulkes de la Katalana Tribu (TNC)Onze, Nou, CATorze. 1714, amb Roger Cònsul i Pere Planella (Born de Barcelona i Grec 2014) i Taula rodona, o la joia de ser catalans, amb Pere Calders (Casal de Cultura, Valldoreix).
En conte i novel·la ha publicat El somriure de Burt Lancaster (2005), Set dones i un home sol (2009), Una història immoral (2010) i Cor de brau(2011).
Ha rebut els premis Recull (1996), Lluís Companys (2005), Francesc Ferrer i Gironès (2006), Mercè Rodoreda (2008) i Joan Coromines (2014).
Col·labora en diferents mitjans de comunicació: elSingular.catNació Digital, Racó Català, Cugat.catDiari de Sant Cugat i la revista Lletres.
Font/enllaç: Editorial Meteora
Article/post 1123 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova