VLLG? / ACTUALITAT

La quarta edició d’«Uuh!», el concurs de microrelats de por de la Biblioteca Central d’Igualada, ja té guanyadors. La manresana M. Assumpció Piquer s’ha endut el primer premi amb el relat «Por», que parteix d’una situació quotidiana a la qual “sap treure el suc amb un toc d’humor”, segons el jurat del premi. L’igualadí Albert Caballé ha quedat en segon lloc, amb «Els monstres de veritat no tenen escates». El jurat d’enguany ha estat format per la bibliotecària M. Teresa Miret; el guanyador del concurs l’any passat, Joan Vila; i el traductor Josep Pelfort.


Un any més la Biblioteca ha volgut esperonar els ciutadans a escriure i a fer-ho en un gènere, el del microrelat, tan apassionant com desconegut alhora. El lliurament dels premis es va fer divendres a la tarda, la vigília de Tots Sants. I és que aquest concurs precisament busca els millors microrelats de por coincidint amb la celebració d’aquesta festivitat. Els dos guanyadors es van endur un lot de llibres i, a més, M. Assumpció Piquer va guanyar un val per a un sopar per a dues persones al restaurant El Didal d’Igualada, al carrer Galícia, que un any més ha col·laborat amb el concurs.

En l’edició del 2014 hi han participat 35 persones, 17 de les quals d’Igualada i altres pobles de l’Anoia. Els relats guanyadors es poden llegir al facebook de la Biblioteca (facebook.com/biblioteca.centraldigualada) i també a la mateixa Biblioteca, al plafó de les novetats situat a la tercera planta.
Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada (IMC)
Article/post: 1124 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova