MARIONA de Pilar Rahola

La nova novel·la de Pilar Rahola, editada per La magrana (RBA), s’ha fet en pocs dies des de la seva posada a la venda, el 16 d’octubre, en primer lloc del rànquing dels llibres més venuts de ficció en català. En aquesta ocasió, l’escriptora presenta la revolta vital i social de la Mariona i la seva ciutat, Barcelona. La descoberta literària per part de l’autora del període convuls, abrandat i en constant canvi que es va experimentar durant la revolució industrial catalana.
A principis del 2013 Rahola va publicar ‘ El carrer de l’embut‘, amb una gran acollida entre els lectors, i que va situar-se al capdamunt de les llistes d’èxits per Sant Jordi. Anteriorment, trobem entre els seus títols ‘La màscara del rei Artur’ (2010) i ‘La República Islàmica d’Espanya’ (2011).
L’ARGUMENT

El 1824, a la vila de Gràcia, la jove Mariona, està a punt de casar-se. La vida humil i senzilla, li somriu. Però els anys que es preparen són els d’un segle convuls. Al voltant d’ella, del seu home i els fills i néts, en la seva lluita per la supervivència, el remolí de la història hi vessarà revoltes i repressions, la industrialització del país i la primera vaga general. També les llavors del republicanisme, la maçoneria i la Renaixença. I sempre amb l’amenaça latent de les lleves, les temudes lleves que s’enduen els fills a morir lluny. El país canvia, i la Mariona, la seva consciència de dona i ciutadana també. 
L’AUTORA

Pilar Rahola (Barcelona, 1958), és Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, és periodista i escriptora. Coneix molt bé el món de la política des de fora i des de dins: com a analista de diversos mitjans de comunicació, però també gràcies a la seva feina al Congrès dels Diputats i a l’Ajuntament de Barcelona al llarg dels anys noranta. Col.laboradora habitual en emissions dirigides per professionals de ràdio i televisió com, Jesús Hermida, Luis del Olmo, Júlia Otero, Ana Rosa Quintana, Xavier Sardà, Ana Garcia Lozano, Jordi González i Antoni Bassas. Actualment escriu al diari La Vanguardiai col.labora als programes de Josep Cuni a 8TV i de Jordi Basté a RAC1.  
Font/enllaç: Editorial La Magrana / Pilar Rahola-pàgina web
Article 1126 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova