VLLG? – ACTUALITAT

El Ministeri de Cultura ha atorgat aquest migdia el premi Miguel de Cervantes a Juan Goytisolo “per la seva capacitat indagatòria en el llenguatge i propostes estilístiques complexes, desenvolupades en diversos gèneres literaris; per la seva voluntat d’integrar a les dues ribes, a la tradició heterodoxa espanyola i per la seva aposta permanent pel diàleg intercultural”.
El Cervantes, instituït el 1975, és considerat el Nobel de les lletres hispàniques, està dotat amb 125.000 euros i reconeix la figura d’un escriptor que amb el conjunt de la seva obra hagi contribuït a enriquir el llegat literari hispànic. El ministre José Ignacio Wert ha anunciat el premi a l’autor, que està “agraït” però es troba a Marràqueix i està indisposat per un refredat.
El jurat ha afirmat de Goytisolo, nascut a Barcelona l’any 1931 i autor d’obres com ‘Señas de identidad’, ‘Juan sin tierra’, ‘Makbara’ i ‘Carajicomedia’ que “ocupa un espai ineludible en el desenvolupament de la literatura espanyola contemporània” i ha dit que era un “intel·lectual cabal”, segons Caballero Bonald. “És un premi oportú en tots els sentits. Representa un dels cims de la literatura espanyola sobretot des de la immediata postguerra”, ha expressat el guanyador del Cervantes del 2012.
El guardonat el recull cada any el 23 d’abril, dia en què va morir Miguel de Cervantes. Serà el primer que entrega el rei Felip VI.

El jurat estava format per José Manuel Caballero Bonald, Elena Poniatowska, Soledad Puértolas, Inmaculada Lergo Martín, Fernando Galván, Carmen Rosa Millán, Julio Martínez Mesanza, Mercedes Monmany, Fernando Segú, Jaime Reynaldo Iturri, Elizabeth Marcela Pettinaroli i, sense vot, Teresa Lizaranzu i Mónica Fernández Muñoz.

Article/post 1127 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova