LLUNÀTICS, DESCABALATS O CAPARRUTS? de Oriol Solà Prat
A “Llunàtics, descabalats o caparruts?” hi trobem fins a cinquanta episodis quotidians que reflecteixen diverses problemàtiques i realitats socials (com les addiccions al joc, el trastorn obsessiu compulsiu, la seguretat ciutadana, l’Alzheimer, etcètera), tractades sempre des de l’òptica de l’humor i sense escatimar una ironia punyent, però també moltes altres vivències més còmiques o gracioses. En definitiva, un recull de relats de temàtiques ben variades que parteixen, totes elles, d’algun cas verídic.
A banda d’aquesta novetat editorial, recordar que Oriol Solà va estrenar-se fa pocs mesos com a escriptor amb la publicació de l’obra de debut titulada:  “Tota una vida de regal”. A parit del diari personal que escriu la Queralt, la jove protagonista, i per tant amb un llenguatge senzill i entenedor, l’autor proposa una interessant aproximació al dilema mèdic que es planteja sovint a l’hora d’anunciar alguns pronòstics. Tot i parlar de la mort, no deixa de ser un sentit cant a la vida. 
Tant ‘Llunàtics, descabalats o caparruts?’ i ‘Tota una vida de regal’ son dues obres autopublicades pel seu propi autor. 
ORIOL SOLÀ I PRAT AL ‘VOLS LLEGIR?’
El periodista i escriptor anoienc ha estat entrevistat en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, emès el  dilluns dia 15 de desembre. Podeu escoltar el podcast amb l’entrevista emesa en aquest mateix article:

L’AUTOR
Oriol Solà i Prat (Igualada, 1977). Llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (1995-1999). Abans de centrar-se en el món de la Literatura, va fer de locutor radiofònic a Ràdio i Televisió d’Andorra (2003 – 2012). Abans també havia estat corresponsal de Catalunya Ràdio a la comarca de l’Anoia (2000 – 2002), quan estava treballant en els mitjans de comunicació comarcals: primer fent premsa, a la “Revista Vida…” i al setmanari “L’Enllaç dels anoiencs”; després fent tele, a “Televisió Igualada” i també a “Anoia Televisió – Montbui Televisió”. També ha estat columnista al diari digital “anoiadiari.cat” (2009 – 2013). 
Ja en l’àmbit literari, a banda de publicar “Llunàtics, descabalats o caparruts?” i “Tota una vida de regal” (2014), ha fet diferents contes, poemes i relats breus, alguns dels quals han estat premiats en diversos certamens catalans.
Article/post 1134 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova