VLLG? / RÀDIO

Aquest dilluns 15 de desembre s’emetrà la darrera edició del programa radiofònic del ‘Vols llegir?’, corresponent al primer trimestre de la desena temporada. Això vol dir, que serà el darrer programa del 2014. 

A partir de la propera setmana els col.laboradors que realitzem els programes d’autor de Ràdio Nova, enceten el període de vacances coincidint amb el períodes de les festes nadalenques. 

A partir del dilluns 12 de gener, es tornarà a reemprendre de nou la programació habitual de la nostra emissora.

Per l’edició d’avui dilluns dia 15, el ‘Vols llegir?’ us ha preparat els següents continguts. Un repàs als llibres més venuts en els darrers dies, en les diverses categories de ficció i no-ficció, tant en català com en castellà. Aquestes dades son extretes del suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia corresponent a la seva edició del passat 10 de desembre.

El programa també recollirà altres informacions de l’actualitat del món editorial. Encapçala la trista notícia de la mort de l’escriptor i periodista Joan Barril, home de bones lletres i també un gran professional de mitjans de comunicació, a través de la premsa, televisió i principalment de la ràdio. D’altra banda també recollim les dades de l’enquesta elaborada pel Gremi de Llibreters de Catalunya que confirmen un toc d’alarma pels escriptors: viure d’escriure, cada vegada més difícil. També és notícia l’escriptora britànica, J.K.Rowling que fa reviure a partir d’aquestes dates el seu famós personatge, en Harry Potter. La britànica escriu en el seu portal web, nous relats curts que tenen com a protagonista al jove aprenent de màgic. I finalment, ens fem ressò de la publicació que han preparat les biblioteques de l’Anoia, amb una guia de recomanacions per aquestes festes.

Com ja és habitual, la intervenció de la col.laboradora fixe del programa, la llibretera igualadina, Isabel Casas, que des del seu punt de venda, la llibreria ‘Llegim?’, ens oferirà un ventall de novetats literàries per llegir o regalar aquest Nadal. 
El ‘Vols llegir?’ també fa la seva aportació amb les recomanacions de tres novetats: el llibre de la Marató de TV3, enguany dedicat a les malalties del cor, i que és ja líder de vendes. També el llibre ‘501 cançons catalanes que has de conèixer abans de morir’, una miscel.lània literària presentada pel periodista i crític musical, Jordi Bianciotto, i finalment el llibre que tanca la trilogia Baztan de Dolores Redondo, titulat: ‘Ofrena a la tempesta’, que encapçala també com a número 1 de vendes de la ficció en català. 
Recordar-vos que durant la nostra absència radiofònica, us mantindrem informats i també us presentarem més novetats editorials, a través del nostre portarl web volsllegir.cat, com també ho podreu seguir a la secció de literatura del diari digital infoanoia.cat.
Agraïm que ens escolteu una setmana més, i alhora us volem desitjar unes molt bones festes amb molt bones lectures. Fins el 12 de gener!!
Article/post 1140 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova