VLLG? / ACTUALITAT
El setmanari anglès ‘The Economist’ acaba de fer pública la llista dels millors llibres del 2014. En l’apartat de ficció, que consta de 10 títols, hi ha la traducció anglesa d”Incerta glòria’, possiblement la novel·la més ambiciosa sobre la Guerra Civil escrita en català, obra de Joan Sales, que va ser presentada a mitjans de novembre a la British Library. La traducció anglesa d’aquest clàssic de la literatura catalana és obra de Peter Bush.
‘Incerta glòria’va ser publicada per primer cop el setembre de 1956 i ampliada en les successives edicions posteriors fins a l’edició definitiva l’any 1971. Tanmateix, aquesta última ampliació portava com a títol Últimes notícies, encara que a les edicions posteriors ja era presentada com una novel·la independent titulada El vent de la nit. Escrita per un testimoni del bàndol dels vençuts, no conté cap missatge polític ni s’abandona a una fàcil exaltació partidista. Reflecteix un dolor que sobreviu a la propaganda de qualsevol de les dues faccions: tant de la novel·la i poesia dels escuders de la Falange com dels escriptors comunistes o republicans
Article/post 1141 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova