VLLG? / ACTUALITAT
Joan Carreras (Barcelona, 1962) és el nou premi Sant Jordi de les lletres catalanes, amb la novel·la ‘L’àguila negra’. El guardó és dotat amb 60.000 euros i el publica l’editorial Proa. Carreras és autor de novel·les com ara ‘Carretera secundària’ i ‘Cafè Barcelona’ (destacada amb el premi Ciutat de Barcelona d’enguany), totes dues publicades a Proa. El Sant Jordi s’inscriu en la vetllada literària de la Nit de Santa Llúcia que convoca Òmnium Cultural.
Enguany la collita de premiats és destacada: hi ha també la dramaturga Lluïsa Cunillé, guanyadora de la primera convocatòria del premi Frederic Roda de textos teatrals, amb ‘Boira’; el poeta Hilari de Cara, premi Carles Riba per ‘Refraccions’; i el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, atorgat a Maria Mercè Cuartiella per ‘Gent que tu coneixes’.
Joan Carreras, periodista i guionista de televisió, fa gairebé vint-i-cinc anys que va començar a publicar i ja té publicades cinc novel·les. En aquests darrers anys s’ha guanyat el reconeixement de la crítica, i ara amb el Sant Jordi podrà eixamplar el nombre de lectors. Això s’han trobat els premiats d’aquests darrers anys: Vicenç Pagès Jordà (l’any passat amb ‘Dies de frontera’) i Màrius Serra (amb ‘Plans de futur’), dos escriptors que comparteixen generació amb el premiat d’enguany. Al premi s’hi han presentat enguany trenta-dos originals.
Font/enllaç: Vilaweb.cat / Joan Carrera, pàgina web oficial
Article/post 1143