VLLG? / ACTUALITAT
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat declarar el 2015 com a l’Any de les Biblioteques. La celebració coincideix amb el centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya. Per organitzar la commemoració i el seu finançament, el Departament de Cultura assumirà les responsabilitats i crearà una comissió promotora, encapçalada pel President de la Generalitat, Artur Mas. 
La comissió servirà de nexe de comunicació entre les institucions relacionades amb les biblioteques catalanes, sobretot diputacions, ajuntaments i altres entitats.
Per a aquesta celebració, Cultura crearà la Comissió Executiva de l’Any de les Biblioteques, presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i que seleccionarà els projectes a desenvolupar. També es constituirà el Consell Assessor de l’Any de les Biblioteques, que presidirà la cap del Servei de Biblioteques, Carme Fenoll, i que proposarà projectes pels actes commemoratius i donarà el suport necessari per realitzar-los.
La Mancomunitat de Catalunya va crear, juntament amb el Consell d’Investigació Pedagògica, un projecte de planificació per crear biblioteques arreu del territori català amb l’objectiu de fer arribar a tothom la cultura. Fruït d’aquella idea, amb Eugeni d’Ors com un dels redactors clau, va néixer el disseny del pla. Valls, Sallent, Les Borges Blanques i Olot van ser les primeres localitats en tenir una biblioteca d’aquest projecte gràcies al concurs que es va convocar el 1915, que volia instaurar una biblioteca popular en cada demarcació. A la tardor d’aquell any, es va fundar l’Escola Superior de Bibliotecàries.
Article/post 1144 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova