VLLG? / ACTUALITAT
Encetem nou any amb una nova i variada oferta literària per aquests propers mesos, previs a la celebració del nou Sant Jordi 2015. Per què no hi ha dubte que tot el que ara es publica té una marcada intencionalitat, ser presents durant la jornada de la Diada del Llibre. 

Però a part d’aquest objectiu, també ha de destacar les ganes de llegir, sigui nou o vell l’argument que triem per a les nostres lectures particulars. 

En aquest article ens volem fixar en aquelles novetats d’autors catalans que seran ben aviat presents a les llibreries més pròximes, i també a través d’internet. 
Fixeu-vos amb els noms dels autors i autores ja consolidats en la literatura catalana i que ens tenen ja preparades les seves històries: Ferrant Torrent, Sílvia Soler, el recordat Joan Barril, Sebastià Alzamora, Joan Carreras, Coia Valls, Jordi Nopca, Albert Espinosa, Carme Riera, Jaume Cabré i Albert Sánchez Piñol, entre molts d’altres. 
‘Un dinar un dia qualsevol’ és el títol del nou llibre de Ferrant Torrent que publicarà a través de Columna. Torrent tornarà a explorar les intrigues i escàndols de corrupció a la València actual on hi apareixeran personatges reals com el Paco Roig i de ficticis. També a través de l’editorial Columna, ens arribarà la nova proposta de Sílvia Soler, que després de l’èxit de fa dos anys amb ‘L’estiu que comença’, novel.la guanyadora del Premi Ramon Llull, publicarà ben aviat ‘Un any i mig’. Les relacions familiars seran de nou l’eix central de la nova novel.la de Sílvia Soler, a través d’uns pares a punt de jubilar i la història de quatre germans que han de marxar de casa i buscar-se la vida. 
Amb la trista notícia del recent traspàs del periodista i escriptor, Joan Barril, podrem gaudir de la seva obra pòstuma que publicarà Edicions 62. Es tracta de ‘la dona immòbil’, una història d’històries que graviten a l’entorn d’una dona de considerable atractiu i que es veu forçada a la immobilitat per culpa d’un accident domèstic. Més novetats per aquests primers mesos del 2015. Serà el retrobament amb l’estrena de la novel.la de Sebastià Alzamora amb ‘La malcontenta’, que publicarà Proa. La història de venjança d’una bandolera a la Mallorca de 1829. També s’afegirà el recent guardonat Joan Carreras, nou Premi Sant Jordi, amb la publicació de l’obra guanyadora ‘L’àliga negra’. 
Altres autors guardonats amb recents premis són: Maria Mercè Cuartiella, guanyadora del premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, que publicarà a través de Proa ‘Gent que tu coneixes’. El premi Documenta concedit al periodista i escriptor Jordi Nopca, publicarà a l’Altra Editorial, el recull de relats sota el títol de ‘Puja a casa’. I un altre premi, que ben aviat també és publicarà, l’obra guanyadora del Premi Just M. Casero 2014, concedit a Antoni Carrasco amb ‘La segona lluna’, que editarà Empúries. 
Desprès de l’èxit literari que li ha representat durant el passat 2014 a Coia Valls, amb ‘La cuinera’, l’escriptora reusenca ja té preparada nova història, ‘Amor prohibit’. Un argument que ens farà viatjar fins al segle XV, on un sacerdot i la filla d’un noble rural lluitaran pel seu destí. 
Novel.la negra, que viu actualment un bon moment literari a casa nostra. A través de l’editorial ‘LLibre del Delicte’, ens arribarà ben aviat un nou títol: ‘L’amant xinès’, obra original de Margarida Aritzeta, protagonitzada per la inspectora Fuster on investigarà casos relacionats amb temes d’actualitat com son la Barcelona World o Castor. D’altra banda, l’escriptor Jordi Solé, ens ajudarà a endinsar-nos en la lectura de ‘La nit del Damballah’, publicada per Columna, amb el cas d’una noia nigeriana assassinada amb un ritual vudú. I també cal fer esment de les noves aportacions al gènere negre que faran Andreu Martín i Jaume Ribera amb ‘Els bessons congelats’, que editaran a través del segell Fanbooks. 
Un altre dels autors catalans que ja té preparat un nou llibre, és Albert Espinosa. ‘El món blau. Estima el teu cos’ és la novetat del creador de ‘Polseres vermelles’, i que amb aquesta nova novel.la esperarà poder repetir l’èxit de les seves anteriors creacions literàries. Ho publicarà Rosa dels Vents. Carme Riera també presenta nou llibre per aquest 2015, però en aquest cas es tracta d’una reedició ben especial, amb motiu del 40è aniversari de la publicació del seu clàssic i exitòs ‘Te deix, amor, la mar com a penyora’, es presentarà una edició especial de la novel.la més coneguda de l’escriptora mallorquina. 
I finalment, Jaume Cabré i Albert Sánchez Piñol també seran presents amb noves aportacions literàries per aquest recent estrena 2015. Cabrè en oferirà un nou llibre, no de narrativa sinó de pensaments i opinions sobre la creació literària, ho farà a través de ‘Les incerteses’ que publicarà Proa. I sense data prevista de publicació, però serà durant aquest nou any, Sánchez Piñol presentarà la segona i molt esperada segona part de ‘Victus’, que és titularà ‘Vae Victus’
Caldrà estar atents a totes aquestes novetats, i el ‘Vols llegir?’, a través dels seus diversos formats: ràdio, pàgina web i xarxes socials, us ho explicarà puntualment. 
Article/post 1146 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova